04-01-2014 15:38
Dziękujemy za skontaktowanie się z firmą PayPal w sprawie apelacji sprawy o numerze identyfikacyjnym: PP-002-817-867-254. Panie Jerzy, sprawdziłam Pańską apelację i potwierdzam, że numer monitoringu przesyłki wskazuje dostarczenie dnia, 31/12/2013 dlatego apelacja została uznana przez nasz serwis. Prosimy mieć jednak na względzie, iż w przypadku uznania apelacji, kontaktujemy się z kupującym, aby zwrócił sprzedającemu środki transakcji; zwrotu tego nie możemy jednak zagwarantować.
13-01-2014 13:06
Nawet nie wiem co napisać.... Przecież to jest śmieszne i zarazem tragiczne. Teraz można by napisać poradnik dla początkujących oszustów jak mają robić zakupy od polskich sprzedawców.
Daj znać czy oddał kase.
16-01-2014 09:13
Towar został ostatecznie doręczony, ale nie oddano mi pieniędzy - dlaczego?
Skoro zalecają używać firmy, która umożliwia śledzenie przesyłki, dlaczego piszą, że zwrotu pieniędzy nie mogą zagwarantować?
Serio ale ja po przeczytaniu paru tematów boję się sprzedawać na ebay....
20-01-2014 15:45 — edytowano 20-01-2014 15:47
nie oddał kasy,na 4 "oddane" przez ebay i paypal 3 kupujących wykazało się uczciwością i oddali kasę.Natomiast ten kupujący był bardzo doświadczony,miał 900 komentarzy,na ebay od 13 lat i nawet gwiazdki za sprzedaż.Widocznie wiedział że mogę mu "naskoczyć"
20-01-2014 15:53
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami w sprawie o numerze: PP-002-817-867-254. Apelacja gwarantuje zwrot w przypadku spełnienia punktu 11.6.i umowy z użytkownikiem PayPal: "Użytkownik musi odpowiedzieć w wyznaczonym terminie na kierowane przez firmę PayPal żądania przedstawienia dokumentacji i innych informacji, jakich firma PayPal może zasadnie wymagać w celu zbadania zaistniałej sprawy." https://cms.paypal.com/pl/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-content&content_ID=ua/UserAgreement_full&... W przypadku braku komunikacji z jednej ze stron w wyznaczonym okresie czasu sprawa zostaje rozstrzygnięta na podstawie posiadanych informacji a środki zostają uwolnione do strony wygrywającej roszczenie. Próbowaliśmy się z Panem skontaktować, niestety bez powodzenia
20-01-2014 15:55 — edytowano 20-01-2014 15:55
nie dostałem żadnego maila w tej sprawie,nie jest prawdą jakoby próbowano się ze mną skontaktować.Wysłałem im zrzuty ekranu z systemu monitorowania.Wszystko było dokładnie udokumentowane.ŻADNEJ próby komunikacji nie było.
20-01-2014 16:08
zapomniałem dodać że Paypal nie uznaje numeru wysyłki który widnieje w systemie monitorowania Poczty Polskiej.Według Paypal ten numer nie istnieje i przesyłka nie została wysłana.Co prowda sam tracking urywa się na stronie PP bo systemy Polski i Kanady nie są połączone.Ale Paypal nie dba o to co się stanie później,według Paypala przesyłka ma zostać dostarczona w czasie prowadzenia sporu czyli około 2 tygodnie..
Pracownicy Paypal sugerują wybieranie szybszych opcji np DHL i UPS których to koszt najtańszej paczki wynosi minimum 400 PLN.
22-01-2014 19:28
Logicznie myśląc dlaczego oni dysponują naszymi pieniędzmi jak chcą? Przedmioty wysłane, dostarczone ale z opóźnieniem. Cała dokumentacja jest. a kupujący otwiera sprawe i przyznany zwrot. Stracony przedmiot i kasa.
Tracking ich **bleep** obchodzi, a sami zalecają, żeby wysyłać z numerem śledzenia.
Użyłbym tu pewnych słów ale szkoda nerwów.
23-01-2014 09:10
kupujący bezczelnie anulował moją fakturę.Gdyby nie odebrał przesyłki zapłaciłbym za zwrot 6.95 zł .Zostałem okradziony z towaru
Paypal wykpił się tym że nie udało im się dodzwonić,a taką potrzebę nagle odczuli po 7 latach mojej działalności.W dodatku charakterystyka problemu jest taka że telefon niczego nie załatwia i w niczym nie pomaga bo i tak wszystko muszę wysłać przez e-maila i www.
14-08-2014 17:46
Nie od dziś wiadomo, że ten serwis to wylęgarnia oszustów a dopóki $$ się zgadzają to "specjaliści" z ebay nic z tym nie zrobią. Serwis do transakcji w którym NIE MOŻNA WYSTAWIAĆ OPINII NEGATYWNYCH - KPINA... Oby ktoś obalił tego monopolistę i zaczął po ludzku traktować swoich klientów bo w tym przypadku niestety nie ma na co liczyć w tej kwestii