Pytanie "Kupno na ebay.com"

Kupuje CD na ebay z różnych państw (USA,Chiny,Japonia,Austalia,UK...) 173 przedmioty już.Zawsze paczki docierają, nigdy problemów nie było nawet lepiej niż tu u nas w polsce 🙂
2-3 tyg. temu kupiłem dwie CD z USA użytkownik twierdzi że paczkę wysłał:on March 16th Shipping via
USPS First Class Mail International
dopiero teraz zauważyłem że ma 36 negatywów i 46 neutralnych na 6877 pozytywów (tak to bym u niego nie kupił) czy mogę dać roszczenie PayPal?Bo może być że paczkę wysłał tylko gdzieś się zapodziała albo nie wysłać bo te 2 CD są za parę gorszy. Co w takiej sytuacji zrobić?

No nikt na policje nie będzie leciał bo wiadomo że paczka może zaginąć i idzie z zagranicy.
Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

chyba mozesz zawsze bez przeszkod otworzyc sprawe w centrum rozstrzygania w okreslonym terminie jesli podejrzewasz ze cos jest nie tak...
Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

możesz otworzyć spór, zakładka konto nast. centrum rozstrzygania, a za jakiś czas od otwarcia sporu, eskalować do rangi roszczenie. Czas na otwarcie to 10-45 dni

no nie da się ukryć, że ten rodzaj przesyłki to taka nasza zwykła, nie rejestrowana, nie priorytetowa
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

Bo chodzi mi oto że nie mam 100% pewności czy ją wysłał czy też nie, nie ma on żadnego kwitka nadania paczka(gdyż to jest najtańsza wysyłka) a jeżeli wysłał i otworze spór?

No ale 3 tyg. mija powinna być już i jej nie ma. Kiedyś otwarłem spór jak kupiłem z portugali płytę winylową ale wiadomo że to był oszust bo miał -3 na koncie i w ciągu 6-7 zwrócili mi całą sumę 😉
Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

sprawe mozesz zawsze otworzyc i zamknac jesli przesylka dotrze - w ten sposob zabezpieczysz sie - w przypadku gdyby sprzedawca cos kombinowal to moze to go zmotywuje, zeby w koncu wyslac a nawet jesli sprzedawca jest ok i wyslal, to i tak przesylka moze nie dotrzec z roznych przyczyn i nie bedziesz juz musial pamietac o otarciu sprawy. ja kiedys czekalem bardzo dlugo bez otwierania sprawy i w koncu dostalem bo sprzedawca wyslal tansza wolniejsza usluga niz ta za ktora zaplacilem ale sprawy nie otwieralem bo szla ze stanow tylko wystawilem mu odpowiednie oceny szczegolowe...
Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

OK Na przyszłość będę wiedział co i jak dziękuję.
Paczka doszła przed chwilą 😄
Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź