Pytanie "Kupno na ebay.com"
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
12-04-2010 07:55
Kupuje CD na ebay z różnych państw (USA,Chiny,Japonia,Austalia,UK...) 173 przedmioty już.Zawsze paczki docierają, nigdy problemów nie było nawet lepiej niż tu u nas w polsce 🙂
2-3 tyg. temu kupiłem dwie CD z USA użytkownik twierdzi że paczkę wysłał:on March 16th Shipping via
USPS First Class Mail International
dopiero teraz zauważyłem że ma 36 negatywów i 46 neutralnych na 6877 pozytywów (tak to bym u niego nie kupił) czy mogę dać roszczenie PayPal?Bo może być że paczkę wysłał tylko gdzieś się zapodziała albo nie wysłać bo te 2 CD są za parę gorszy. Co w takiej sytuacji zrobić?
No nikt na policje nie będzie leciał bo wiadomo że paczka może zaginąć i idzie z zagranicy.
2-3 tyg. temu kupiłem dwie CD z USA użytkownik twierdzi że paczkę wysłał:on March 16th Shipping via
USPS First Class Mail International
dopiero teraz zauważyłem że ma 36 negatywów i 46 neutralnych na 6877 pozytywów (tak to bym u niego nie kupił) czy mogę dać roszczenie PayPal?Bo może być że paczkę wysłał tylko gdzieś się zapodziała albo nie wysłać bo te 2 CD są za parę gorszy. Co w takiej sytuacji zrobić?
No nikt na policje nie będzie leciał bo wiadomo że paczka może zaginąć i idzie z zagranicy.
Wiadomość 1 z 6
5 ODPOW. 5
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
12-04-2010 13:57
chyba mozesz zawsze bez przeszkod otworzyc sprawe w centrum rozstrzygania w okreslonym terminie jesli podejrzewasz ze cos jest nie tak...
Wiadomość 2 z 6
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
12-04-2010 19:57
możesz otworzyć spór, zakładka konto nast. centrum rozstrzygania, a za jakiś czas od otwarcia sporu, eskalować do rangi roszczenie. Czas na otwarcie to 10-45 dni
no nie da się ukryć, że ten rodzaj przesyłki to taka nasza zwykła, nie rejestrowana, nie priorytetowa
no nie da się ukryć, że ten rodzaj przesyłki to taka nasza zwykła, nie rejestrowana, nie priorytetowa
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 3 z 6
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-04-2010 16:07
Bo chodzi mi oto że nie mam 100% pewności czy ją wysłał czy też nie, nie ma on żadnego kwitka nadania paczka(gdyż to jest najtańsza wysyłka) a jeżeli wysłał i otworze spór?
No ale 3 tyg. mija powinna być już i jej nie ma. Kiedyś otwarłem spór jak kupiłem z portugali płytę winylową ale wiadomo że to był oszust bo miał -3 na koncie i w ciągu 6-7 zwrócili mi całą sumę 😉
No ale 3 tyg. mija powinna być już i jej nie ma. Kiedyś otwarłem spór jak kupiłem z portugali płytę winylową ale wiadomo że to był oszust bo miał -3 na koncie i w ciągu 6-7 zwrócili mi całą sumę 😉
Wiadomość 4 z 6
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-04-2010 16:59
sprawe mozesz zawsze otworzyc i zamknac jesli przesylka dotrze - w ten sposob zabezpieczysz sie - w przypadku gdyby sprzedawca cos kombinowal to moze to go zmotywuje, zeby w koncu wyslac a nawet jesli sprzedawca jest ok i wyslal, to i tak przesylka moze nie dotrzec z roznych przyczyn i nie bedziesz juz musial pamietac o otarciu sprawy. ja kiedys czekalem bardzo dlugo bez otwierania sprawy i w koncu dostalem bo sprzedawca wyslal tansza wolniejsza usluga niz ta za ktora zaplacilem ale sprawy nie otwieralem bo szla ze stanow tylko wystawilem mu odpowiednie oceny szczegolowe...
Wiadomość 5 z 6
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
14-04-2010 11:07
OK Na przyszłość będę wiedział co i jak dziękuję.
Paczka doszła przed chwilą 😄
Paczka doszła przed chwilą 😄
Wiadomość 6 z 6