21-11-2021 18:02
Zamówienie 4 października. Wysyłka Standard International Shiping 5 paź. Przewidywana dostawa 3 listopada. Płatność paypal. Nr przesyłki Posten Norge UK003628917NO.
16 list. wysłałem wiadomość do sprzedającego z info, że przesyka nie dotarła i z pytaniem, kto miał się zajmować paczką w Polsce. Do tej pory nie odpowiedział. Na stronie Posten Norge jedyny kontakt to chatbot.
Kto zajmuje się takimi paczkami w Polsce? Z kim próbować się kontaktować?
Jeśli nie uda mi się ustalić, co się stało z paczką, skorzystam ze zgłoszenia ebay "Item hasn’t arrived" i spróbuję cofnąć płatność.
Proszę o pomoc.
22-11-2021 02:28
To poczta. Format numeru na to wskazuje pozatym jest adnotacja u gory po prawej tutaj:
ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING | 17TRACK
22-11-2021 02:29
Daj im jeszcze moze z tydzien....
22-11-2021 05:53
Dziękuję za odpowiedzi. Rano postaram się skontaktować z WER Warszawa.
22-11-2021 09:07
Udało mi się zdobyć info, że od 11 października przesyłka jest w konroli celnej. Pani z infolinii skierowała zapytanie i powiedziała, żebym oczekiwał na wiadomość.
Tak poza tym zgłoszenie do ebay "Item hasn’t arrived" i próba cofniecia płatności byłyby nie w porządku wobec sprzedającego.
24-11-2021 00:26
Naliczają ci haracz US, VAT i spłata wyborów kopertowych dla Poczty Polskiej.
24-11-2021 07:21
Na infolinii pytała m.in., czy koszt przedmiotów jest do 150 euro.
Zobaczymy, jak to będzie. Czekam na wiadomość po wysłaniu przez nią zapytania do kontroli celnej.
27-12-2021 13:44
Dzwoniłem drugi raz na infolinie, potem na magazyn celno-pocztowy (nr dostałem na infolinii i po kilkunastu próbach udało się porozmawiać). Potem przyszło zawiadomienie z urzędu celnego, które odebrałem z opóznieniem, bo listonosz nie zostawił pierwszego awizo, o potrzebnych dokumentach. Wysłałem im zrzuty ekranu. Paczka w koncu dotarła 24 grudnia.
Do zapłaty mam VAT i opłatę pocztową. VAT naliczli od całej kwoty zamówienia a nie od wartosci przedmiotu.
Skandaliczne jest to przetrzymywanie przesylek . Czytalem, ze robia to notorycznie.