21-08-2013 14:15 – ostatnio edytowany 21-08-2013 17:17 przez mariola.c
Dostałem maila z ebay.pl, że mój nick foxfashion_pl jest nieprawidłowy.
Nie może być podkreslnika jak u mnie.
Dlaczego ten uzytkownik może mieć outfitking_com. U niego też jest nazwa firmy potem podkreślnik ( _ ) potem com
U mnie nazwa firmy potem ( _ ) oraz pl
W pomocy piszą, że:
Nazwa może zawierać fragment adresu e-mai lub URL, który pełni rolę identyfikatora mojego adrsu lub mojej marki np. xyz
Jeżeli mój adres to URL to xyz.com mogę uzyć xyz w nawie.
Zgłupiałem.
czy mogę zmienić nick na foxfashion.pl ?
Dlaczego wyżej podany uzytkownik ma outfitking_com
Jezeli nick foxfashion.pl nie może być to co poradzicie po foxfashion ?
Piszą jeszcze, że jak nie zmienie nicka na prawidłowy sami zmienią mam 48 h.
Pozdrawiam i proszę niech napisze ktoś kto zna odpowiedź
21-08-2013 16:37
Zadzwon do Ebay lub napisz.Tutaj chyba nie znajdziesz odpowiedzi
21-08-2013 18:07
Pisałem ale ebay podaje tylko linki działu pomoc. Nic z nich nie wynika.
Może znasz numer telefonu chętnie zadzwonię. Nie mogę znależć.
Pozdrawiam.
22-08-2013 09:26
aaa znam te strone pomocy to jest napisane tu
http://pages.ebay.pl/help/account/user-id.html
I chodzi o to ze nazwa nie moze zawierac niczego co sugeruje linki do stron www, adresy URL ...
Czego nie może zawierać nazwa użytkownika
Wszelkie znaki z wyjątkiem liter, liczb, kropki, gwiazdki *, podkreślenia i myślnika.
Elementy sugerujące adres e-mail lub URL (np. xyz.com), zwłaszcza .com, .net, .org, . edu oraz ich odmiany (np. _com lub -com).
Czyli w rezultacie nazwa foxfashion.pl w dalszym ciagu sugerule stone www, wiec odpowiedz jest prosta nie mozesz na to zmienic. Ale moszesz zrobic np taka: foxfashion.poland
Co do outfitking_com to z pewnoscia ebay wyslal podobna wiadomosc do uzytkownika jaka otrzymales Ty.
22-08-2013 11:23
Witam,
dziękuję juz zmieniłem na foxfashion-poland choć twoja sugestia z kropka byłaciekawsza.
Jeżeli chodzi o tamtego sprzedawce taki nick ma od wieków dawien i jakoś zero reakcji. Mnie straszą odrazu 48 godzinami od otrzymania maila.
Pozdrawiam.
22-08-2013 20:52
Nie przejmuj sie 🙂
Tak naprawde gdyby niewlasciwa nazwa byla super 'przestepstwem' pewnie wmontowano by odpowiednie programy do lapania. Mysle ze nie jeden raz zobaczysz uzytkownikow ktorzy maja dziwne nazwy. Zawsze mozna zglosic to do obslugi ale wiadomo komu by sie chcialo. Prawda jest taka ze Cie poinformowano o co kaman zanim cokolwiek sie wydarzylo ...
Najwazniejsze zeby konto bylo akrywne i smigalo 🙂