anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pomyłka przy licytacji - zwrot pieniędzy

Witam. Lekko ponad tydzień temu dokonałem swojego pierszego zakupu przez ebay. Jak się okazało potem, błędnego zakupu. Z pośpiechu wylicotowałem nie tą aukcję, którą chciałem,a następnie dokonałem wpłaty na konto sprzedającego płacąc przez paypal, jako gość kartą debetową. Dopiero po zapłacie zorientowałem się, że popełniłem błąd. Próbowałem zalogować się na swoje konto paypal, aby tę transakcję anulować niestety nie widzę jej w historii. Z tego co dowiedziałem się od obsługi paypala, transakcji nie ma, dlatego, że zapłaciłem jako gość. W każdym razie doszliśmy ze sprzedawcą do porozumienia i postanowiliśmy anulować transakcję. Otrzymałem od niego, prośbę o anulowanie aukcji na ebay, którą chcę potwierdzić, natomiast, gdy ją otwieram wyskakuje mi ostrzeżenie, żeby nie robić tego dopóki nie otrzymałem zwrotu pieniędzy. Poinformowałem o tym sprzedawcę i poprosiłem go pierw o zwrot przez serwis paypal, natomiast on twierdzi, że nie może mi zwrócić tych pieniędzy, bo nie ma takiej opcji. Czy faktycznie może być taki problem, iż sprzedający nie może zwrócić tych pieniędzy, zanim nie anuluję aukcji? I czy w przypadku, gdy anuluję tą aukcję jestem chroniony przez paypal, czy zwraz z tym moja ochrona przestaje obowiązywać? Co powinienem w takiej sytuacji zrobić? Bardzo proszę o szybką i fachową poradę, gdyż nie chodz tutaj o małe pieniądze. Jestem gotów także ponieść wszystkie koszty związane z zwrotem tych pieniędzy.
Pozdrawiam

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Dot.: Pomyłka przy licytacji - zwrot pieniędzy

czasem paypal blokuje wyplate pieniedzy z platnosci kupujacego przez zdaje sie maks. 21 dni lub az kupujacy potwierdzi opinia pozytywna odbior towaru

zadzwon do obslugi klenta paypal i zapytaj, czy jesli wyrazisz zgode na anulowanie transakcji, jestes chroniony i dostaniesz zwrot kasy, bo chyba moga sprawdzic, czy sprzedawca otrzymal Twoja platnosc na swoje konto paypal czy nie lub tez czy zablokowali te platnosc nawet jesli realizaja transakcji byla jako gosc

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Dot.: Pomyłka przy licytacji - zwrot pieniędzy

najpierw zgłoś w banku ze do tranzakcji nie doszło- płaciłes kartą jako gość  nie jako zalogowany do konta,

najpierw bank- potem anulowanie tranzakcji na ebay

Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź