anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Platnosc ze statusem UNCLAIMED - kto zawinił ???

WItam

Dokonalem zakupu  3 dni temu na ebay. Oczywiscie platnosc paypalem.

Dzis wyslalem maila do sprzedawcy z ponagleniem bo wysylka miala byc next day i dostaje informacje ze nie zaplacilem za przedmiot.

Wczytalem sie w paypalowy dowod transakcji i stoi jak byk ze przelew ma status UNCLAIMED  ! - kto winny ?

Sprzedawca grozi ze jezeli nie zaplace dzis to jutro wystawi ponownie przedmiot- a przeciez zeszlo mi z konta normalnie.

Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

Re: Platnosc ze statusem UNCLAIMED - kto zawinił ???

chodzi zapewne o iphon'a

kto zawinil, ON zawinil, nie odebral zapewne platnosci

no i niech sobie grozi, co sie przejmujesz, odczekaj max do pojutrza, otworzysz spor na paypalu, nie otrzymalem przedmiotu, wiec i tak kasa zostanie zablokowana na jego koncie,

czyli logujesz sie na paypalu wchodzisz w szczegoly i na samym dole masz aktywny link, kopiujesz numer identyfikacyjny i piszesz powod i tyle

Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

😄 tak chodzi o iphona - kolejnego  bo poprzednia  batalia wygrana i zwrot kasy lada dzien - dostalem dzis powiadomienie z paypal

Tym razem sprzedawca ma 100 % pozytywow ( okolo 100 transakcji) wiec raczej nie podejrzewam o celowe walenie w bambuko.

Co ciekawe u mnie na koncie Paypalowym  jst aktywna opcja CANCEL do tej transakcji - czyli moge bez konsekwencji sie wycofac ?

Wlasnie sprawdzilem info z ebaya i piszą ze sprzedawca znalazl kase 27.03 - jakim cudem dzis czyli 28.03 mogl mnie straszyc tym ponownym wystawieniem przedmiotu ?! no i dlaczego ta opcja CANCEL aktywna skoro niby ta kasa poszla ?

nic nie rozumiem

Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

mam teraz zagwozdke bo jest ta opcja CANCEL w paypalu i moglbym zrezygnowac z transakcji  pewnie - pytanie czy z konsekwencjami ?

Lepiej zakladac ten spor i walczyc o wylicytowany sprzet czy dac se spokoj , zrobic cancel transakcji ?

Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

jasne, anuluj i zadnych konsekwencji i tak nie poniesiesz

takie buttony same sie nie pojawiaja, musial paypal to wyczuc, ze sprawa chyba smierdzi jakims walkiem i dal Ci mozliwosz wycofania pieniedzy (sprzedajacy nawet nie wie, ze masz taka mozliwosc)

ja na Twoim miejscu to bym ajfony kupowal od kolesi co maja firmy i minum 3000 opinii

Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

cześć

pisze tego posta z mojego głownego konta, nie z pomocnego

nigdy nie mailem cancelow, wiec nie wiem , jak nie blyskawicznie to mysle gora 4 dni, zawsze przeciez mozna do nich napisac lub zadzwonic

nie wiem dla mnie kupno jakiegokolwiek fona na aukcji czy to na ebayu czy to na naszym rodzimym  alledrogo to jest tak sliski temat, ze chyba nigdy nie zdecyduje na zakup

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź