Oszustwo ?

karol.dkt
Użytkownik

Witam wczoraj zakupiłam iPhona, sprzedający zapewniał, ze wszystko będzie w porządku paczkę miał dostaryczc kurier UPS dzisiaj rano, paczki nie ma sprzedający nie odpisuje, zadwonic nie mogę bo nie ma telefonu, konto jak i aukcja została usunięta. Pierwsza aukcja na ebay'u i już taka lipa. Posiadam screen aukcji, jak i potwierdzenie przelwu razem z danymi sprzedającego, które przesłałam w meilu do ebay'a. Zastanawiam się co dalej zrobic i czy moge liczyc na pozytywne rozpatrzenie sprawy ? 😞

Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

Re: Oszustwo ?

Jeśli chodzi o ebay to Twoje ,, potwierdzenie przelwu razem z danymi sprzedającego" można na gwożdziu powiesic (przepraszam za brutalnośc ale płacimy TYLKO POPRZEZ PAYPAL) Pozostaje Policja

Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

nic nie piszę, bo gosicca napisała wszystko

mogę tylko napisać, że ebay nawet nie kiwnie palcem w tej sprawie, nie płaciłeś paypalem nie oczekuj pomocy

POLICJA to jest jedno adekwatne wyjście w tej sprawie

czyli to co przesłałeś do serwisu zanieś panom policjantom + zgraj to płytkę CD

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

karol- nie gniewaj sę na ebay paypal i na mnie za brutalną prawde ale to tylko Twoja wina ( może jeszcze dojdzie ten zakup bo zakup zrobiłeś wczoraj) Przy następnym zakupie ( PRZED następnym zakupem) podaj nr. aukcji i ktoś ze ,,starszych" Ci podpowie czy wszystko jest OK.

Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

karol.dkt
Użytkownik

Dzięki za pomoc, ale sprawa musiała niestety trafic na policję... 😞

Szkoda, że wcześniej nie było mi wiadomo o musie płacenia paypalem, na błędach się człowiek uczy szkoda, że za taką cenę...

Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

Przeczytaj tak po 20-30 tematów z każdego forum to będziesz bardziej ,,kumaty" Praktyka z Alledrogo jest tu przydatna.

pozdrawiam

Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź