25-06-2012 12:25
Witam,
1.06 dokonałam transakcji na aukcji z Polski. Oferta okazał się trefna. PO 2, czy 3 dniach od zakupu (i wykonaniu przelewu z banku niestety) otrzymałam ostrzeżenie z serwisu ebay, że transakcja z użytkownikiem jest niebezpieczna i że jego konto zostało usunięte.
Niestety wpłaty wczesniej dokonałam, a towaru nie otrzymałam (raczej w ogóle go nie było). Na tej samej aukcji kupowały 2 inne osoby, ale ze względu na usunięcie aukcji i konta sprzedającego nie mogę w żaden sposób sprawdzić, kto to był i skomunikowac się.
Aukcja okazała sie oszustwem (po 2 tygodniach oczekiwania zamiast telefonu w paczce otrzymałam podręcznik do historii...). Mam kontakt ze sprzedawcą, który nieustannie twierdzi, ze zwróci pieniądze, ale ponieważ wszystkie rzekome działania w tym kierunku monitoruję, wiem, że to na 99,9% nierealne.
Czy macie podobne doświadczenia? Jak postepować w tej sytuacji? Zgłosiłam na policję, ale z nimi to może to trwać i trwać...
Z góry dziekuję za pomoc
25-06-2012 15:22
zeby formalnosci stalo sie zadosc, zglos problem w centrum rozstrzygania
http://pages.ebay.pl/help/buy/resolving-problems.html#resolve
jesli placilabys paypalem, to pieniazki bys pewnie odzyskala, a tak pozostaje tylko policja i zgloszenie tego ebay jak wyzej
16-09-2013 12:08
witam , nie wiem czy w dobrym temacie pisze ale mianowicie chodzi o to iż zamowilam suknie przez ebay z zagranicy , zaplacilam przez paypall ale uszycie i czas trwamnia przesylki byl dluuugi ze wzgledu na to ze to suknia slubna no i w koncu ja dostalam i okazalo sie ze nastapila pomylka i dostalam nie swoja totalnie inna , bylam w ciaglym kontakcie ze sprzedawca i kazal mi odeslac i zwroci pieniadze wiec tak zrobilam i wiem ze dostal ta suknie spowrotem gdyz moglam ja monitorowac i od tamtej pory sie nie odezwal pomimo mojej duzej ilosci mejli do niego 😞 co zrobic czy jest sposob na odzyskanie pieniedzy jak czas centrum rozstrzygania minal???