30-04-2014 21:53
Witam. Zostałem oszukany. Wysłałem pieniądze przelewem bankowym ale zamówionego telefonu nie dostałem. Piszę od 6 dni do człowieka od którego kupiłem telefon ale po wpłacie na konto nie odpisuje mi na maile. Nie miałem numeru kontaktowego więc gdy wysłal mi maila z jego danymi postanoiłem go znaleźć na facebook'u i napisać do niego. Udało mi się. Znalazłem go. Poprosiłem o szybki kontakt. Gdy zadzwonił nie wiedział o co chodzi, ponieważ ten człowiek niczego nie sprzedawał. Powiedział mi że mieszka na innej ulicy lecz miejscowość i dane jego się zgadzały. Poprosił mnie o numer konta bankowego na który przelałem pieniądze. Potwierdził że to nie jego konto. Facet był w szoku teraz współpracuje ze mną aby znaleźć człowieka podszywającego się pod niego. Co mam zrobić ? Byłem na policji lecz oni stwierdzili że nie ma sensu składać zawiadomienia o przestępstwie, ponieważ powiedzieli że sprawa może trwać miesiącami. I tu pojawia sie moje pytanie. Skoro mam konto bankowe na które wysłałem pieniądze mogę sprawdzić do kogo należy? Pomóżcie! Może ktoś z was miał taką sytułacje?
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
30-04-2014 23:26
ja zglosilbym tak czy owak na policje bo to ich z...... obowiazek + zapytaj w banku gdzie jest konto, choc pewnie dopiero na wniosek policji / sadu ...? moga ew. blokowac konto lub sprawdzic inne rzeczy
02-05-2014 09:16
POBIERZ DANE REJESTRACYJNE SPRZEDAWCY na swojego emaila
http://www.ebay.pl/sch/ebayadvsearch?_sofindtype=9
ADRES+ DANE + TELEFON
ZGŁOSIĆ PROBLEM NA EBAY I NA POLICJĘ
wniosek na przyszłość ---> Zakupy na EBAY = TYLKO Paypal
30-04-2014 23:26
ja zglosilbym tak czy owak na policje bo to ich z...... obowiazek + zapytaj w banku gdzie jest konto, choc pewnie dopiero na wniosek policji / sadu ...? moga ew. blokowac konto lub sprawdzic inne rzeczy
02-05-2014 09:16
POBIERZ DANE REJESTRACYJNE SPRZEDAWCY na swojego emaila
http://www.ebay.pl/sch/ebayadvsearch?_sofindtype=9
ADRES+ DANE + TELEFON
ZGŁOSIĆ PROBLEM NA EBAY I NA POLICJĘ
wniosek na przyszłość ---> Zakupy na EBAY = TYLKO Paypal
03-05-2014 17:24
03-05-2014 17:28
05-05-2014 04:11
Alior Bank to również Alior Sync czyli całkowicie "online bank" gdzie zakłada sie konto w 5 minut....jak np masz konto w mbanku na te same dane 😕
Tutaj martwic sie powinien gośc który robił za słupa "dane osobowe" oszust miał skądś (zapytaj sie czy nie zgubił dowodu osobistego czy paszportu..... bo jeśli nie zgłosił to "ślepa sprawidliwość" bedzie ścigac jego...za oszustwo)
policja musi ścigać oszusta - chociaż jak konto bankowe było zakładane online to oberwie nie oszust a prawdziwy własciciel tego nazwiska i imienia...