anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszukany nie wiadomo przez kogo.

Witam. Zostałem oszukany. Wysłałem pieniądze przelewem bankowym ale zamówionego telefonu nie dostałem. Piszę od 6 dni do człowieka od którego kupiłem telefon ale po wpłacie na konto nie odpisuje mi na maile. Nie miałem numeru kontaktowego więc gdy wysłal mi maila z jego danymi postanoiłem go znaleźć na facebook'u i napisać do niego. Udało mi się. Znalazłem go. Poprosiłem o szybki kontakt. Gdy zadzwonił nie wiedział o co chodzi, ponieważ ten człowiek niczego nie sprzedawał. Powiedział mi że mieszka na innej ulicy lecz miejscowość i dane jego się zgadzały. Poprosił mnie o numer konta bankowego na który przelałem pieniądze. Potwierdził że to nie jego konto. Facet był w szoku teraz współpracuje ze mną aby znaleźć człowieka podszywającego się pod niego. Co mam zrobić ? Byłem na policji lecz oni stwierdzili że nie ma sensu składać zawiadomienia o przestępstwie, ponieważ powiedzieli że sprawa może trwać miesiącami. I tu pojawia sie moje pytanie. Skoro mam konto bankowe na które wysłałem pieniądze mogę sprawdzić do kogo należy? Pomóżcie! Może ktoś z was miał taką sytułacje?

Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
2 ZAAKCEPTOWANYCH ROZWIĄZAŃ ()

Zaakceptowane rozwiązania

Dot.: Oszukany nie wiadomo przez kogo.

ja zglosilbym tak czy owak na policje bo to ich z...... obowiazek + zapytaj w banku gdzie jest konto, choc pewnie dopiero na wniosek policji / sadu ...? moga ew. blokowac konto lub sprawdzic inne rzeczy

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

POBIERZ DANE REJESTRACYJNE SPRZEDAWCY na swojego emaila

http://www.ebay.pl/sch/ebayadvsearch?_sofindtype=9

ADRES+ DANE + TELEFON

ZGŁOSIĆ PROBLEM NA EBAY I NA POLICJĘ

wniosek na przyszłość ---> Zakupy na EBAY = TYLKO Paypal

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

ja zglosilbym tak czy owak na policje bo to ich z...... obowiazek + zapytaj w banku gdzie jest konto, choc pewnie dopiero na wniosek policji / sadu ...? moga ew. blokowac konto lub sprawdzic inne rzeczy

Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

POBIERZ DANE REJESTRACYJNE SPRZEDAWCY na swojego emaila

http://www.ebay.pl/sch/ebayadvsearch?_sofindtype=9

ADRES+ DANE + TELEFON

ZGŁOSIĆ PROBLEM NA EBAY I NA POLICJĘ

wniosek na przyszłość ---> Zakupy na EBAY = TYLKO Paypal

Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

Dowiedziałem się że jest to konto w alior banu. Dokładnie teraz wnioski i papiery. A gdybym miał kogoś kto pracuje w banku mógłby sprawdzić kto to za człowiek ?
Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

Właśnie nie mogę tego sprawdzić, ponieważ aukcja jest zakończona i usunięta i użytkownik jest zawieszony. Tak czy siak ja skontaktowałem się z człowiekiem z tego miasta lecz do niego nie wpłynęły pieniądze i sam poszedł na policje aby zgłosić że ktoś się pod niego podszywa. Jedyne co mam to jego aktywne konto w banku. Mam jego numer konta teraz czekam albo na policje aż się tym zajmie albo na kogoś kto pracuje w alior banku i pomoże mi.
Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

Alior Bank to również Alior Sync czyli całkowicie "online bank" gdzie zakłada sie konto w 5 minut....jak np masz konto w mbanku na te same dane 😕

Tutaj martwic sie powinien gośc który robił za słupa "dane osobowe" oszust miał skądś (zapytaj sie czy nie zgubił dowodu osobistego czy paszportu..... bo jeśli nie zgłosił to "ślepa sprawidliwość" bedzie ścigac jego...za oszustwo)

policja musi ścigać oszusta - chociaż  jak konto bankowe było zakładane online to oberwie nie oszust a prawdziwy własciciel tego nazwiska i imienia...

Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź