- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
30-04-2014 21:53
Witam. Zostałem oszukany. Wysłałem pieniądze przelewem bankowym ale zamówionego telefonu nie dostałem. Piszę od 6 dni do człowieka od którego kupiłem telefon ale po wpłacie na konto nie odpisuje mi na maile. Nie miałem numeru kontaktowego więc gdy wysłal mi maila z jego danymi postanoiłem go znaleźć na facebook'u i napisać do niego. Udało mi się. Znalazłem go. Poprosiłem o szybki kontakt. Gdy zadzwonił nie wiedział o co chodzi, ponieważ ten człowiek niczego nie sprzedawał. Powiedział mi że mieszka na innej ulicy lecz miejscowość i dane jego się zgadzały. Poprosił mnie o numer konta bankowego na który przelałem pieniądze. Potwierdził że to nie jego konto. Facet był w szoku teraz współpracuje ze mną aby znaleźć człowieka podszywającego się pod niego. Co mam zrobić ? Byłem na policji lecz oni stwierdzili że nie ma sensu składać zawiadomienia o przestępstwie, ponieważ powiedzieli że sprawa może trwać miesiącami. I tu pojawia sie moje pytanie. Skoro mam konto bankowe na które wysłałem pieniądze mogę sprawdzić do kogo należy? Pomóżcie! Może ktoś z was miał taką sytułacje?
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.