anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupno na ebay z chin czy w cenie jest VAT

Dzień dobry,

Chce kupić przedmiot z chin czy vat będzie doliczony automatycznie i jest w cenie czy pózniej przy odbiorze jeszcze dojdzie vat? Czasem jak kupowałem to vat był w opisie ceny  jako skladowa a tu nie ma. Tak też przy zakupach z Japonii nie piszą o vat tylko ostrzegają że być może trzeba zapłacić podatki importowe.

Czy ebay zawsze dolicza wszystkie podatki i vat?

Czy może tak być że vat zaplace przy odbiorze paczki?

Czy można poznać jakoś czy wszystkie podatki są w cenie od razu?

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Podczas zapłaty eBay wyświetli wszystkie elementy ceny. EBay dolicza VAT wg. adresu dostawy a gdyby na granicy policzyli ponownie (co się zdarza) to po przedstawieniu dowodu zapłaty eBay zwróci pobrany VAT)

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Jak wcisnąłem kup teraz to tam nie ma zapisu, nie ma tego "elementu ceny" "podatek vat został naliczony" a czasem jest taki zapis i dlatego mam wątpliwości czy przy odbiorze paczki mi nie przyłożą vat. Jak przegląda się EBAY i wchodzę na konkretną stronę rzeczy, to cena się zwiększa i jest info o vat a tu konkretnie tego nie ma albo  z Japonii też nie ma.

Czy jak to kupię to za tą wyświetloną cenę czy póżniej jeszcze zapłace vat? A może jak potwierdzę płatność to dopiero wyskoczy i będzie już za pózno na cokolwiek. Nie jestem  zaprawionym w boju zakupowiczem i dlatego pytam wiem że to może być dla was irytujące ale chcę być pewny .

Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź