Kupno auta zza granicy

Witam znalazłem fajną Audi A4.

Cena jest fajna... pisałem z sprzedającym to mi odpisał ze jest teraz w Angli i auto stoi w garażu nie rejstrował go tam.. sprzedaje z powodu że kupił nowe auto które ma kierownice z prawej strony.Tanio sprzedaje bo spłaca to nowe auto. Napisał mi coś takiego:

Witam!
Dziekujemy za zainteresowanie.
Jestem osoba prywatna.
Pisze do Ciebie w sprawie samochodu. Samochód jest w idealnym stanie, bez zarysowan, bez uszkodzen, nie uczestniczy w zadnym przypadku, silnik pracuje idealnie, z historii serwisu i wszystkich dokumentów.

Cena za Audi A4 Avant 2.0 TDI 2005  = 9,800 PLN.

Musze powiedziec, ze po prostu przeniósl sie z rodzina w Newcastle, Wielka Brytania (Anglia), a samochód to w Newcastle w domu, w moim garazu.
Nie moge prowadzic samochód w Wielkiej Brytanii, bo kierownica jest po lewej stronie. Wiec kupilem inny samochód z kierownica po prawej stronie i nie placic pelna kwote.Powodem postanowilem sprzedac samochód tak tanio, poniewaz potrzebuje pieniedzy na zakupiony samochód jak kupilem nowy samochód w leasingu.

Nie mam nikogo w Polsce, które moga pokazac samochód, ale dam samochód za posrednictwem firmy transportowej. Wiec prosze dac mi znac, jesli jestes naprawde zainteresowany, aby kupic samochód. Prosze nie trac czasu z niekonczace sie dyskusje lub ciekawosci czystej.
Dziekuje.

Poniżej drugi mail ktory odesłał na moje pytanie co z transportem:

Pomysl jest prosty . I nie chca pieniedzy z góry , ale chce miec pewnosc, ze mi placa .Najlepsze rozwiazanie dla transportu jest jednym z neutralnych firm,pieniadze zostana wyslane w Banku rachunek powierniczy Przed przyjazdem samochodu , który bedzie byc przechowywane przez eBay biznes sprzet Zakup Programu Ochrony . Po obejrzeniu samochodu , za zgoda uzytkownika ,firma bedzie miala pieniadze , aby wyslac go do mnie.

Chce transakcje byc wykonany przez eBay biznes sprzet Zakup Programu Ochrony . Pozwól mi wyjasnic, jak to dziala: Bedziemy korzystac z serwisu eBay jako trzecia. Bedzie zaplacic pierwsza wplate do eBay i eBay raz otrzymuje platnosc , zaczne wysylke . Nalezy pamietac, ze eBay bedzie wstrzymywac wyplate , az potwierdzic odebrane samochód i jestes z niego zadowolony. Po podjeciu decyzji , eBay wysyla zaplate ja albo oni w pelni refunduje ciebie . Jesli nie jestes w 100% zadowolony z samochodu mozesz wyslac go z powrotem na mój koszt , aby odzyskac swoje pieniadze . Jestem pewien, ze tak sie nie stanie . Dam ci 3-5 dni do inspekcji . Bedzie tak, jak w przypadku zakupu na miejscu.

Moge wejść w taką oferte? chodzi mi głownie jak to z tym transportem zeby nie bylo tak ze wplace kase auta nie dostane,lub przyjdzie rupieć który bede musial odesłać na wlasny koszt itp,itd co o tym myślicie??

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Dot.: Kupno auta zza granicy

to proba wyludzenia. Zglos do Ebay tego sprzedawce

nie ma czegos takiego jak eBay biznes

Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

oferta jest z serwisu innego niz ebay a sprzedajacy pisze cos o ochronie kupujacych na ebay? oszust

owszem na ebay.com jest cos co w bezmyslnym tlumaczeniu brzmi jak 'ebay biznes sprzet program ochrony' czyli 'Business Equipment Purchase Protection' ale dotyczy kompletnie innych przedmiotow

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

Avant z 2005 za 9800. Marzyciel 🙂

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź

Wpisz nazwę produktu