01-05-2011 16:49
Witam sprawa tego typu ponad miesiąc temu kupiłem przedmiot który do mnie nie dotarł ebay,de , przedmiot został zapłacony ,Teraz mam sprawę w centrum rozstrzygnięć o zwrot pieniędzy . I pytanie tego typu czy mogę wystawić komentarz neg czy mam dalej czekać , sprawa jest teraz o roszczenie , paypal czeka na wyjaśnienie drugiej strony , moge czy mam czekać za odp dzieki Paweł
10-02-2012 23:38
W sumie warto było odgrzebać ten temat o tyle, że:
- zdarza się, że winę ponosi nie Sprzedający tylko np. poczta.
- warto dwa razy pomyśleć, zanim klepniemy negatyw - później może okazać się, że niesprawiedliwie.
Oczywiście są ludzie nieuczciwi, jak wszędzie. Ale nie zakładajmy od razu złej woli. Nie ma przesyłki? Dogadujemy się ze Sprzedającym, zwraca kasę (można dodatkowo zacząć roszczenie na PayPalu) albo wysyła taki sam towar (o ile ma więcej), a po miesiącu czy półtorej po wysłaniu na pocztę reklamacji, dostaje zwrot kasy za utraconą przesyłkę.
Tak to w dużym skrócie często wygląda.
19-02-2012 23:56
shaver_poland ..bierz pod uwagę to ! ..że nowicjusza ciekawi każdy interesujący post zanim wystawi swoje ,,zabawki,, ..pozdrawiam 🙂 ,,jestes dobry w te klocki,, udzielasz dużo ciekawych odpowiedzi.. pozdrawiam