anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakie są przyczyny łuszczycy skóry głowy?

Od kilku miesięcy mój syn (14 lat) ma problemy ze skórą głowy – łuszczy się, swędzi, robią się czerwone plamy. Dermatolog zdiagnozował łuszczycę. Zastanawiam się, co może być przyczyną i czy warto szukać problemu też gdzieś głębiej w organizmie?

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Dzień dobry, sama borykam się z łuszczycą od lat. Proszę zbadać jelita i żołądek u syna – najlepiej zrobić gastroskopię i kolonoskopię, oczywiście w znieczuleniu ogólnym. Łuszczyca często nie zaczyna się na skórze – to tylko objaw tego, co dzieje się wewnątrz organizmu. U mnie dopiero po diagnozie jelit i wprowadzeniu leczenia zaczęła się poprawa.

Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

Olej z czarnuszki – zarówno wcierany w skórę głowy, jak i stosowany wewnętrznie – bardzo pomógł mojemu synowi. Ma 14 lat, też zmaga się z łuszczycą. Przerobiliśmy mnóstwo szamponów, ale to właśnie czarnuszka plus witamina D3, omega i probiotyk (mamy żółte Narum) zrobiły największą różnicę. Lekarz potwierdził, że trzeba zacząć od jelit. A do pielęgnacji najlepiej sprawdził nam się zestaw Psorisel – bezpieczny i skuteczny.
Zamawiałam tutaj:
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/verdelab-psorisel-shampoo-szampon-na-luszczyce-skory-glowy-200... 

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

Mam z tej firmy szampon oraz ten krem – mi bardzo pomaga. Objawy są łagodniejsze, mniej swędzi i skóra się tak nie łuszczy. Dostaniesz go bez recepty w większości aptek, ale najłatwiej zamówić przez internet. Psorisel to jedyne, co mogę używać regularnie bez obaw, że pogorszę sytuację.485083870_3869407636633716_5324908510664062264_n.jpg

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź