anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak załagodzić łuszczycę skóry głowy

Od kilku miesięcy mam zmiany na głowie – łuszczenie, swędzenie, strupy. Dermatolog podejrzewa łuszczycę skóry głowy, ale nie jest do końca pewien – mówi, że może to być też łojotokowe zapalenie albo coś z mieszkami. Czy ktoś z Was miał podobnie? Jakieś skuteczne środki na złagodzenie tego stanu?

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Dot.: Jak załagodzić łuszczycę skóry głowy

Spróbuj płukać skórę głowy w roztworze nadmanganianu potasu – mi bardzo pomógł przy stanie zapalnym. Ale szczerze mówiąc, u mnie to finalnie okazała się łuszczyca, tylko długo niewyraźna. Jak już było wiadomo, to zaczęłam stosować Psorisel i to była największa różnica – bez sterydów, a naprawdę łagodzi i działa długofalowo. Na początek może szampon – jest łagodny i skuteczny.

Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

Na łuszczycę skóry głowy można próbować naftę wrotyczową albo płukanki z przytulii – mają działanie wyciszające skórę. U mnie chwilowo pomagała maść nagietkowa, ale szczerze – tylko Psorisel dał efekt na dłużej. Naturalne sposoby są okej, ale Psorisel działa głębiej. Jakbyś chciała spróbować, ja używam tego płynu:
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/verdelab-psorisel-night-solution-plyn-na-luszczyce-skory-glowy...

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

Z mojego doświadczenia – jakakolwiek przewlekła zmiana skórna, także na głowie, może mieć związek z jelitami. Warto spróbować diety wspierającej mikrobiom: warzywa, oliwa, orzechy, nasiona, ryby, owoce morza. U mnie ogromna poprawa po odstawieniu cukru i białej mąki. A skóra głowy przestała aż tak reagować.

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź