Działalność nierejestrowana a konto firmowe na Ebay
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
10-10-2024 11:16
Dzień dobry
Czy sprzedając w ramach działalności nierejestrowanej można założyć konto firmowe na Ebay?
Dawid
Dot.: Działalność nierejestrowana a konto firmowe na Ebay
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
10-10-2024 15:52 — edytowano 10-10-2024 15:56
Aby założyć konto firmowe na polskim eBay, nie jest konieczne posiadanie zarejestrowanej działalności gospodarczej. Możesz założyć konto firmowe, jeśli planujesz sprzedawać duże ilości towarów lub reprezentujesz orga...dobroczynną .
Jednakże, posiadanie zarejestrowanej działalności może być korzystne, ponieważ ułatwia zarządzanie finansami i zapewnia większą przejrzystość transakcji
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
10-10-2024 16:12
Przepraszam, czytam w umowie z użytkownikiem że nie można założyć konta firmowego jeśli nie ma się zarejestrowanej działalności gospodarczej . Kiedyś można było…
”
- Użytkownicy, którzy korzystają z usług eBay w ramach prowadzenia działalności gospodarczej lub samozatrudnienia („użytkownicy komercyjni” lub „sprzedawcy komercyjni”), są zobowiązani do założenia komercyjnego konta eBay i uzupełnienia danych rejestracyjnych o wymagane prawem informacje. Jeżeli użytkownik przekształci swoje prywatne konto eBay w komercyjne konto eBay, od momentu przekształcenia mają do niego zastosowanie regulacje dotyczące sprzedawców komercyjnych zawarte w niniejszej Umowie z użytkownikiem oraz w zasadach eBay.
- Sprzedawcy komercyjni na żądanie eBay zobowiązani są przekazać eBay, ze względu na obowiązkowe wymogi prawne, co najmniej następujące informacje i dokumenty:
- imię i nazwisko, adres, numer telefonu i adres e-mail;
- kopię dokumentu tożsamości lub innej identyfikacji elektronicznej określonej w art. 3 rozporządzenia (UE) 910/2014;
- dane rachunku bankowego;
- jeżeli sprzedawca jest zarejestrowany w rejestrze handlowym lub podobnym rejestrze publicznym, rejestr handlowy, w którym sprzedawca jest zarejestrowany, oraz numer rejestracji lub równoważny sposób identyfikacji w tym rejestrze; oraz
- zobowiązanie sprzedawcy do oferowania wyłącznie produktów lub usług, które są zgodne z obowiązującymi przepisami prawa.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
10-10-2024 17:45
Hmm. A tak swoją drogą to do tego Ebaya to można się jakoś dodzwonić?