Dzień dobry,
Jakiś czas temu założyłam konto, zweryfikowałam je podając odpowiednie dokumenty, po czym wystawiłam na sprzedaż swoje rękodzieło. Gdy dodałam kolejne dwa ogłoszenia po jakimś czasie moje konto zostało pernamentnie zablokowane. Nie dostałam konkretnej przyczyny blokady, jedynie takie maile:
Dokonaliśmy przeglądu działań powiązanych z Twoim kontem. Twoje konto zostało zawieszone, ponieważ uważamy, że działania te stanowią zagrożenie dla społeczności eBay. Podjęcie tej decyzji nie było dla nas łatwe. Naszym priorytetem jest tworzenie zaufanego rynku, na którym użytkownicy z całego świata mogą bezpiecznie kupować i sprzedawać.
Zawieszenie konta ma charakter trwały, co oznacza, że nie będziesz już mieć możliwości kupowania ani sprzedawania na eBay. Wszystkie inne konta utworzone przez Ciebie lub powiązane z tym kontem zostaną również zawieszone.
Przykro nam z powodu niedogodności spowodowanych naszą decyzją. Niestety, jest ona ostateczna i nie możesz się od niej odwołać.
Po zapytaniu z jakiego powodu zostałam zablokowana i w jaki sposób moje rękodzieło zagraża społeczności, zaczęłam dostawać automaty:
Twoje konto zostało zawieszone, gdyż stanowi ryzyko dla serwisu eBay i jego społeczności. Ponieważ eBay jest firmą internetową, a członkowie naszej społeczności są naszymi klientami, musimy dokładnie rozważyć ryzyko związane z dopuszczeniem użytkowników do korzystania z naszej witryny. Od czasu do czasu znajdujemy konta, które wiążą się z niedopuszczalnym poziomem ryzyka i takie konta zostają zawieszone. W związku z powyższym, podjęliśmy decyzję o zakończeniu współpracy. Odwołanie od tej decyzji nie będzie możliwe.
Czy mogę coś jeszcze z tym zrobić? Zupełnie nie rozumiem tej sytuacji, bo nie robiłam żadnych dziwnych rzeczy, jedynie wrzuciłam ogłoszenia z rękodziełem.