08-10-2014 11:29
Powoli uświadamiam sobie że w globalnej sieci sprzedaży są równi i równiejsi niestety jako Polacy jesteśmy chyba na samym końcu.
Kupując i sprzedając przez PayPal mam historię na minimum wymagane w obrocie Ebay.com i Ebay.co.uk.Oczywiście by na bieżąco mi udostępniano środki nie mam szans bo dziś kolejny wymóg usłyszałem 100 komentarzy....no ok już to przerabiałem i wiem że PayPal w ten sposób zarabia sobie na lokatach dobowych.
Ale dlaczego Ebay nie reaguje na moje maile gdy pytam co zrobić z Amerykańcem olewającym moje maile i wpłate ???.
Ponieważ to Amerykaniec czy jak ?.
Nawet nie mogę się dowiedzieć czy :
Mogę wystawić przedmiot ponownie
Czy mogę wystawić komentarz z gwarancją że nie dostanę ODWETOWCA
Dosłownie nic....
Ale jak Niemiec próbował mnie wykręcić na 50 euro to 3 maile od Ebay w ciągu 6 godzin mi przysłali prosząc o wyjaśnienia.... bo założyli zapewne z racji narodowości że WINA musi być moja.
08-10-2014 13:44
zakładasz spór,odzyskujesz prowizję po 4 dniach.Wystawiasz ponownie,jak wystawi negatywa bez zapłaty lub cokolwiek to piszesz o usunięcie,usuwają zawsze w takich przypadkach.
Nie ma się co emocjonować narodowością,sprzedający tutaj NIC nie znaczy.Gdybym chciał mógłbym "przekręcić" każdego sprzedawcę z dowolnego kraju,ebay daje takie możliwości fałszywie pojętą "ochroną" kupujących.
13-10-2014 14:54
No i widzisz on ma blokadę na wystawienie komenta po zakończeniu sporu ale i ja mam a dlaczego ???.Masakra