Allegro - opinie na teamt prowizji
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
26-06-2007 23:16
Ps. proszę sobie darować pisać, że dlatego pobierają takie opłaty bo muszę utrzymać całą kadrę + serwery
Dot.: Allegro - opinie na teamt prowizji
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
03-03-2010 00:47
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
04-03-2010 19:44
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
10-03-2010 16:15
pozdrawiam wszystkich

- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
21-04-2010 18:21
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
08-05-2010 15:22
...a prawda jest taka! Prowizje dla allegro pochłaniają mi więcej kasy niż koszty sprowadzenia towaru z Chin
toteż kupuję na ebayu bo na allegro to sporadycznie 🙂 . Wielu ludzi (znajomych i nieznajomych) którzy dowiedzieli się ode mnie że kupować można nietylko na alledrogo pytali się jak założyć konto na ebay , jak się tam (czyli tu) kupuje , jakie jest bezpieczeństwo... więc chyba ich liość rośnie. Natomiast nikt mnie nie zapytała ni razu jak założyć konto na alledrogo. Powoli ludzie zaczną się przekonywać do ebaya . Pożyjemy zobaczymy. Im więcej niezadowolonych za alledrogo tym więcej zwolenników z ebaya (bo w końcu trzeba poszukać alternatywę). Mnie kiedyś przekonało zachowanie jednego z "adminów" do zarejestrowania się na ebayu - tu z tego miejsca bardzo mu dziękuję (zapewne nieświadomie dobry uczynek zrobił). Oczywiście regulamin to jedno co może acz nie musi mieć związek z zachowaniem takiego w stronę "szaraczków". Niedługo ilość "gwiazdek" przerośnie te z alledrogo co mam. Jednoznacznie świadczy to o "moralach" 🙂 . Jak dotąd nie doświadczyłem "wałka" na ebayu (wszystko przede mną) , jakoś nie mam odruchu sprawdzania reputacji sprzedającego tak jak to jest na alledrogo. Drugą stroną medalu jest fakt że tematy tu na forum jakie są stare 😄 . Spojrzcie na daty. A na forum alledrogo co chwila jakieś temat typu "zostałem oszukany co zrobić?" . Jak dla mnie nie ma co porównywać ebay z alledrogo bo to dwa różne światy. Co tworzy społeczność (internetową) to MENTALNOŚĆ. Na alledrogo tego nie ma więc co... nadrabiają kasą. Kasa misiu kasa 🙂 Tam ludzie się rejestrują i kupują bo są zwabieni reklamami. Widzieliście gdzieś reklamę ebay i paypal?? Nie zauważyłem a szkoda.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
08-05-2010 15:24
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
08-05-2014 22:41
Nikt Cie nie zmusza do korzystania z Allegro:)
prowizja na Allegro.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
03-11-2016 11:58
Allegro ma prowizje to fakt, ale jak sobie przeliczycie prowizje eBay + prowizje Paypal + przewalutowanie przymusowo na konto w PLN w USD nie możesz (nawet jeśli masz takie konto walutowe) to wyjdzie więcej niż na allegro.
Co więcej w moim przypadku środki Paypal są cały czas wstrzymane i na chwilę obecną zasponsorowałem komuś produkt. Na allegro jest tak, że zapłacisz te 37 zł za wyróżnienie i jesteś na topie tutaj tego nie ma.
Mimo wszystko eBay ma dużo większy zasięg co zwiększa popyt na nasze produkty, ale minusem jest to, że rywalizujemy ze światem ( w tym z Chinami) a z nimi ciężko jest wygrać cenowo.
Tak czy inaczej nie ma co się poddawać, tylko analizować rynek. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-09-2017 14:27
Niska prowizja od sprzedazy, darmowe wystawianie, darmowe reklamy w social media i wiele innych promocji a otrzymujemy wszystko to samo co na allegro czy ebay. Wystarczy poczytac i sprawdzic, wiem ze swojego doswiadczenia ze u-stock.pl szukaja kupcow dla swoich uzytkownikow. Poza tym nie maja swojego sklepu jak allegro.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-09-2017 14:34
Darmowe wystawianie, niskie prowizje i wiele darmowych dodatkow jak np reklamy w social media naszych produktow. Mila i szybka obsluga poprzez czat