16-04-2012 01:04
Witam.
Mam na oku aukcję z niemiec, na której jedyną zaznaczoną formą płatności jest zwykły "bank transfer".
Spytałem się sprzedającego czy byłaby możliwość płatności przez PayPal - odpowiedział że tak.
Moje pytanie:
Czy w razie kupna i przelewu poprzez PayPal - nie z "Ebayowskiego formularza" po zakończeniu transakcji (gdyż opcji takiej zapewne nie będzie, skoro metody tej nie ma zaznaczonej w aukcji) ale bezpośrednio z mojego konta PayPal - będę podlegał ochronie Ebay / PayPal w razie nieotrzymania towaru od sprzedającego?
Bardzo proszę o pilną odpowiedź.
Pozdrawiam.
16-04-2012 23:11
tak, będziesz chroniony
17-04-2012 12:31
Dzieki za rozwianie watpliwosci.
Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie platnosci:
Sprobowalem dokonac przykladowej platnosci przez PayPal - mam do wybory 3 opcje: platnosc za towar, uslugi i za przedmioty kupione w Ebay - gdy zaznaczam ostatnia opcje PayPal nie pozwala mi dokonac przelewu na jego stronie lecz odsyla mnie do serwisu Ebay - tutaj na chwile obecna mam komunikat "Nie udało nam się załadować twojego koszyka!" - czy przyczyna tego jest to, ze jak narazie nie wygralem jeszcze aukcji czy nawet po jej wygraniu blad ten bedzie dalej wystepowal z racji braku opcji platnosci przez Ebay (tylko zwykly przelew) na aukcji?
Czy moze wybrac opcje "platnosc za towar"?
I jeszcze jedno - w obsludze klienta Ebay doradzono mi abym platnosc PayPal zidentyfikowal z numerem aukcji - w jaki sposob moge to zrobic? Wpisac ja w "wiadomosci e-mail do odbiorcy" gdyz jak widze nie ma tutaj standardowego tytulu platnosci.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
17-04-2012 18:37
tutaj na chwile obecna mam komunikat "Nie udało nam się załadować twojego koszyka!" - czy przyczyna tego jest to, ze jak narazie nie wygralem jeszcze aukcji
tak, zgadza się
czy nawet po jej wygraniu blad ten bedzie dalej wystepowal z racji braku opcji platnosci przez Ebay (tylko zwykly przelew) na aukcji?
nie
Czy moze wybrac opcje "platnosc za towar"?
można, pod warunkiem, że kupisz w sklepie internetowym, oferującym PayPal, ale w zasadzie sklepy, jesli ofeyją PayPal to mają button przekierujący na PayPal
I jeszcze jedno - w obsludze klienta Ebay doradzono mi abym platnosc PayPal zidentyfikowal z numerem aukcji - w jaki sposob moge to zrobic?
poprostu, jak coś kupisz i zapłacisz paypalem to będzie to już zintegrowane
Wpisac ja w "wiadomosci e-mail do odbiorcy" gdyz jak widze nie ma tutaj standardowego tytulu platnosci.
nie ma takiej potrzeby
17-04-2012 20:07
Nawet nie wiesz jak bardzo jestem Ci wdzieczny 🙂
Pozdrawiam serdecznie!