10-09-2017 19:57 — edytowano 10-09-2017 20:02
Witam,
Mam pytanie do bardziej doswiadczonych w temacie 😉 chce sprzedac przedmiot - ozdobe do domu koszt na aukcji ok. 700zł - jesli wysylka ma byc poza UE a dokladniej do USA to wysylajac paczke poczta polska ktora deklaracje powinnam przykleic do paczki cn 22 czy cn 23 ? i jak to oznaczyc jako gift czy inne i napisac co to za towar ? to samo pytanie tyczy sie wartosci czy mam wpisac prawdziwa czy musze ja zanizac zeby nikt sie nie przyczepil ze za niska itp. Dodam ze nie mam dzialnosci, czesto w internecie pojawilała sie inf. o fakturze to tez musi byc ? bo bez dzialanosci wiadomo nie posiadam faktury. Wszedzie ludzie co innego pisza i juz sie zgubilam totalnie.
Jeszcze jedno pytanie przedmiot ma wage do 2kg jak najlepiej wyslac paczka priorytet czy global expres ? pzdr
dodam ze bylam na poczcie ale panie tam pracujace nie wiedza totalnie nic...
10-09-2017 20:07
do 2 kg wysyłaj global express i nie martw się o CN itp
Pozdrawiam
11-09-2017 12:34
Witam
Wysyłka Global Expres bezpieczniejsza pod względem trackingu. Niestety od 1 września maksymalna kwota której można sie domagać przy zagięciu przesyłki to 50 zł.
Polecony trochę wyższa kwota w razie zaginięcia jednak ryzyko że kupujący otworzy sprawę i paypal zwróci pieniądze ( brak trackingu )
Ja wybrałbym paczkę pocztową wpisał prawdziwą wartość i niech kupujący sie martwi jak mu doliczą cło .
Pozdrawiam