Wysyłka do Rosji.

Mam takie pytanie jak adresować przesyłki do Rosji ,używać alfabetu łacińskiego czy cyrylicy.

Ile idzie list polecony priorytet do Moskwy ,jeżeli ktoś wysyła do Rosji do niech napisze jak to wygląda .

Czy ich poczta działa sprawnie ,jak wygląda odprawa celna u nich ,w necie jest wiele negatywnych opinii o rosyjskiej poczcie .

Z góry dzięki.

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Wysyłka do Rosji.

Hej,

Wg pań na poczcie, nie mają one prawa przyjmować listów adresowanych cyrylicą, mają wręcz taki zakaz. Nie wiem, jak to wygląda w przepisach, ale logicznie na sprawę spoglądając - obowiązuje alfabet łaciński.

Poczta rosyjska to jakiś koszmar - listy potrafią leżeć na sortowni w Moskwie kilka tygodni. Ostatnio wysyłałem przesyłkę do Bałtyjska - pomyślałem sobie, że to blisko polskiej granicy, więc szybo dojdzie - jakże się myliłem. Przesyłka szła dokładnie 2 miesiące - zahaczając o Orenburg (prawie Azja). Najgorsze było to, że przesyłka pojawiła się w systemie po 6 tygodniach! Dodam, że był to priorytet. Koszmar! Przesyłki do Australii potrafią docierać w ciągu 2 tygodni, do Rosji to prawie niemożliwe.

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Wysyłka do Rosji.

prawidlowo to  angielski fonetyczny

zgadza kiedys to bylo ponizej tygodnia, teraz jest to minimum 1,5 miesiaca

ona sie nie pojawia po 6 tygodniach w systemie, oni je tak dlugo przetrzymuja zanim je zarejestruja 😄

mam jakies tam swoje zdanie, bo wyslalem do Rosji jakies 50 listow poleconych w ciagu powiedzmy 4 lat 

I nie zapomnij dolaczyc deklaracji celnej na przesylke ceen dwa dwa

Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź