anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy jest opcja wyśledzenia przesyłki Airmail z UK?

oneadder7
Użytkownik

Witam,

Mam problem z przesyłką.. 2 tyg temu kupiłem u gościa czytnik ebooków. W aukcji nic nie pisało że sprzęt jak i sprzedawca znajduje się za granicą.

W opcjach wysyłki była paczka ekonomiczna za 25zł - więc wybrałem taką formę wysyłki.

Po kilku dniach od nadania, napisałem do sprzedającego żeby podesłał mi skan nadania, gdyż nie otrzymałem paczki.

Przesłał mi paragon z Post Office. Dopiero wtedy dowiedziałem się nie dość, że wysyłał z za granicy to wysłał Airmail..

i teraz mam pytanie.. już czytałem że te przesyłki nie są rejestrowane.. ale może na pocztach, sortowniach lub podczas wydawania ich np. listonoszowi na poczcie takie przesyłki gdzieś są rejestrowane? zapisywane np. numery Session ID i data nadania?  Ma ktoś może wiedzę na ten temat, czy jest szansa namierzenia gdzie ew. taka paczka zaginała podczas drogi?

W usłudze Airmail pisze:  "up to £46 compensation" więc może jakaś notka idzie za taka paczką jak zaginie i wysyłający może jakoś ją reklamować na podstawie tego paragonu jaki mi wysyłał na potwierdzenie?

Pozdrawiam

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Odp.: Czy jest opcja wyśledzenia przesyłki Airmail z UK?

pewnie kupiles na allednie 😜

tak, to jest nie rejestrowana tylko tyle ze lotnicza

dwa tygodnie to za dlugo, te przesylki jak dochodza to max 7-10 dni, sprzedajacy moze zlozyc reklamacje najwczesniej 25 dni po wyslaniu z tego co czytalem w necie

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź