anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ANG na POL proszę o przetłumaczenie

piokrza89
Użytkownik
Chcę kupić we Włoszech pewien przedmiot który z przesyłką kosztuje z przesyłką ok. 460€ (przesyłka 80€) i sklep w którym mam zamiar kupić przysłał mi takie oto odpowiedzi na moje e-maile:
1.)
Hi,
I'm interested in *********. I want buy it to Poland. How much is the shipping?
##########################################################
Kind ***,
we can ship to Poland but the shipping cost for 1 piece only is quite expensive:
about **** euro (TNT Economy Express).
The only payment method we can accept from abroad is the bank transfer
If you intend to order it just tell me and I'll provide you the easy instructions to complete the order online.
Best regards,
2.)
So I found on your web page that you accept PayPal ?
Yes, but through PayPal the shipping cost cannot be changed
(moreover PayPal would take at least 1 week to approve the transaction from abroad...).
The ******************************
will be available again to the end of September.
Thank you very much for your interest,
3.)
So PayPal is acceptable? and why only for September it's available? ( I would like to buy this item in October )
Thanks for answer.
##########################################################Good morning,
it will be available again towards the end of September and we cannot use PayPal from abroad.
We did it but it's to risky (PayPal stopped the transaction for 2 weeks because we usually dont' receive payments froma abroad).
Moreover we cannot set the shipping cost from abroad, unless you can do it sending the total amount to our email **********************...
The bank transfer would be really better 🙂
Thank you very much,
Niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi z tą płatnością PayPal bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Najpierw piszą że jest to możliwe a w następnym e-mailu radzą żeby lepiej skorzystać z przelewu? Ja jednak myślę że przy zakupie za granicą będzie bezpieczniej przez PayPal - zawsze mogę domagać się ew. roszczeń, zwrotów kosztów itp.
A przy przelewie nie ma takiej możliwości.
Oprócz tego ciekawi mnie te koszty przesyłki. Najpierw podają ile to będzie wynosić a później piszą że przy płatności PayPal'em nie będą w stanie od razu powiedzieć ile będzie ona kosztować lecz dopiero po dokonaniu płatności? Jeśli ktoś wie jak sprawdzić wiarygodność sklepu to podaję link: http://www.euroelettrica.it/
Wiadomość 1 z 12
ostatnia odpowiedź
11 ODPOW. 11

piokrza89
Użytkownik
Czyli jeśli nie kupuję na ebay to PayPal nie chroni mnie jako klienta? Myślałem że kwestia ochrony kupujących przez PayPal dotyczy też sklepów internetowych...
Wiadomość 11 z 12
ostatnia odpowiedź

Musi pisac na stronie aukcyjnej czy sklepowej ze chroni.

Rozwiążę każdy (prawie) problem związany z wysyłką (i nie tylko) przez Atlantyk (w obie strony). O Mnie...

Wiadomość 12 z 12
ostatnia odpowiedź