06-11-2014 20:23
Spór o brak przesyłki,kupujący twierdzi że nie wysłałem mu na packstation tylko na adres który jest nieaktulny.Przesyłka wróciła.Kupujący nie ma pretensji że się pomyliłem tylko że nie wysłałem na packstation.
No ale skąd miałbym wiedzieć że on chce packstation? (który blokuję na DE i nie oferuję w PL)
odpowiedź jest prosta,powinien się zapytać o przed wysłaniem
I disagree - if you don't tell, you should be the one asking when putting the address label to the parcel.
w ostatecznym rozrachunku dopłacił za wysyłkę na normalny adres,8 lat już mija i nie wiedziałem że najpierw powinienem się pytać czy adres jest aktualny i czy chciałby na inny.W sytuacji gdy adres wygląda na zwykły
oczywiście spór jest i "problem" do statystyk
08-11-2014 00:11
a ja mam zablokowany packstation oraz po box wiec zrob to samo i bedziesz mial swiety spokoj
a ten caly packstation to nic innego tylko DHLowskie paczkomaty
08-11-2014 11:36
tak,wiem co to jest packstation.Nie mogę zablokować PO BOX bo tam normalnie przesyłki dochodzą,dotyczy to głównie USA,Kanady,Australii
08-11-2014 13:15
Nie dalej jak wczoraj kupujący poprosił o zmianę adersu na adres PO BOX. Zgodziłe się ale juz miałem pierdypały z tymi PO BOX.
Gość kupił buty spore pudło. Wyslałem na PO BOX ubezpieczam na wszelki wypadek bo i cena butów spora.
Paczka wórciła do mnie za duże gabaryty.
Dobrze że transakcja była ze sklepu internetowego nie z ebay. Zaplacił raz jeszcze i popriosił na normalny adres. Doszło.
Jednak wszystko to trwało.
08-11-2014 14:04
muszę przyznać że z PO BOX nigdy nie miałem problemów,problem leży w Ebay.pl który nie daje możliwości zablokowania paczkomatów które jednak nie są tym czym PO BOX.
Przesyłka wróciła z powodu gabarytów? przecież każda przesyłka rejestrowana wymaga podpisu więc jak mogli próbowac wsadzić ją do skrytki pocztowej? Reklamuj to jako nieuzasadniony zwrot,chyba że kupujący coś namieszał.
09-11-2014 18:20
Dokładnie tak jak razor prawi. Jak paczka do paczkomatu to dostaje awizo i do odebrania na poczcie.
A po drugie jest taka opcja na liście przewozowym - ilość dni po której należy odesłać do nadawcy. Wpisujesz tam coś?
Ja nigdy nie miałem problemu z paczkomatami.
09-11-2014 21:19
nadaję przez EN i tam nie ma opcji do wyboru ile czasu na zwrot,w domyśle jest 15