08-01-2012 23:07
witam
tak jak w temacie - chciałbym, żeby w wynikach wyszukiwania na niemieckim ebay pojawiała się moja aukcja z ebay.pl
wydaje mi się, że wszystko zrobiłem jak trzeba - w rubryce WYSYŁKA ZA GRANICĘ zaznaczyłem "Inne miejsca dostaw — kupujący skontaktują się w sprawie kosztów" i pod spodem Europa, Wielka Brytania i Niemcy. nie zaznaczyłem natomiast powyższej funkcji (miejsce dostawy i rodzaj kuriera) - gdyż wymaga on podania ceny, a ta zależy od tego, skąd będzie klient (UK, Niemcy)
czy popełniłem jakiś błąd? jak spowodować, żeby na niemieckim i brytyjskim ebay w wynikach wyszukiwania pojawiała się moja aukcja?
08-01-2012 23:34
nawet po dodaniu powyższej opcji (kurier DHL do: niemcy, uk, europa) i wpisaniu ceny, moja aukcja wciąż nie jest widziana na niemieckim ebay.
jak to zrobić? sprzedaję po raz pierwszy na ebay, myślałem że jako międzynarodowy serwis umożliwi mi on sprzedaż do innych krajów unii europejskiej
09-01-2012 11:06
kupujacy z innych krajow byc moze znajda ten przedmiot jesli uzyja wyszukiwania zaawansowanego i odpowiednich slow kluczowych -
najlepiej wiec wystaw bezposrednio na ebay.de lub ebay.co.uk w odpowiedniej kategorii bo struktura kategorii tutaj nie oddaje kategorii na innych ebayach i na odwrot + nawet tam nie masz co liczyc na razie na duza widocznosc w wynikach wyszukiwania, z z zerowym wynikiem opinii i bez wczesniejszej historii sprzedazy
09-01-2012 12:10
Ja wystawiam tylko na EBAY.pl po polsku - ale jakoś mnie znajdują i kupują , ostatnio z Hiszpanii , Holandii , Anglii , Grecji ,Austrii i Litwy .
Mam ustawione aukcje na // cały świat // bez tam wymienionych wysp egzotycznych.
~~~pozdr. Karolina Szczecinianka ~~~ 😉
09-01-2012 18:13
ok, Karolina bo Ty sprzedajesz towar taki jaki sprzedajesz, to samo dotyczy coś dla kolekcjonerów, ale jak ktoś chce kupić np. buty, ubrania konkretnych firm to już się niestety tak nie da, no chyba tak jak napisał pogues2005 uzyje się wyszukiwarki zaawansowanej wg słów kluczowych
zawsze wystawiaj tam, gdzie jest na niego popyt!
10-01-2012 21:31
Polecam wystawianie na eBay.com - 50 aukcji gratis z opcja kup teraz na 7 dni miesięcznie, podobnie na eBay.ca, co daje 100 darmowych aukcji widocznych na całym świecie.