Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Zwolnienie z VAT a doliczanie go do sprzedaży do USA

Ebay przy sprzedaży do USA dolicza mi do kosztów podatek VAT, dlaczego skoro nie jestem jego płatnikiem? Ebay prosi o numer VAT (PL+NIP) po czym twierdzi, że nie może mnie zwolnić z opłacania tego podatku ponieważ na podstawie weryfikacji na stronie ...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 432 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

VAT dla przesyłek do UK >135GBP

Witam,Dla przesyłek do 135 netto ebay pobiera vat i przesyła mi tylko netto dlatego wystawiam fv eksport vat 0% z potwierdzeniem wywozu i to działa.Teraz trafiła mi się pierwsza przesyłka za 200 GBP i ebay wysłał mi całą kwote brutto. 200GBP - Jak to...

• 129 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay co.uk wyświetlanie cen/podatki

Dzień dobry, Szukam kontaktu do osoby która regularnie i z powodzeniem sprzedaje swoje produkty do Wielkiej Brytanii na kocie firmowym.Moim głównym problemem w tym momencie jest to że wystawiam produkt przykładowo za 223 GBP z VAT 23%. Jakiś człowiek...

• 332 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay mnie okradl na 200 euro

Sprzedałem perfumy. Cena z wysyłką 200euro Perfumy zostały wysłane a ebay wysłał mi 167 euro z groszami po swoich horrendalnych potrąceniach.Sprawa ma się następująco:Pomimo dodania numeru trackingu kupujący już kilka dni po wysyłce otworzył sprawę (...

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 363 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

VAT rejestracja ebayde blokada konta

czy Ktoś wie jak z tym ebay de Vat czy wszyscy będą zablokowani , który nie zgłoszą odpowiedniego dokumentu z niemieckiego Urzędu Skarbowego ???? Czy blokowanie kont będzie odłożone w czasie itp A może Lepiej przenieść sie na ebaypl i wystawiać aukcj...

• 1470 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Jak zwrócić nadpłatę za koszty wysyłki ?

Kupujący z zagranicy zapłacił mi za kilka przedmiotów oraz koszty wysyłki każdego osobno. Przedmioty już mu wysłałem w jednej przesyłce, dzięki czemu koszt był znacznie niższy. Teraz chciałbym mu zwrócić nadpłatę za wysyłkę, ale nie widzę takiej opcj...

Jakie formy płatności umożliwia ebay obecnie-np z Chin czy Rosji???

Sprzedaję na cały świat bez ograniczeń-z paypal nie było problemu i spread-u,obecnie przy niektórych transakcjach mam zaznaczone "oznacz płatność jako otrzymaną",mimo że podobno tylko płatności ebay możliwe.Macie to samo?-o co chodzi?.Czyżby Chiny i ...

• 159 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Brak możliwość sprzedaży i wystawiania nowych przedmiotów

Witam, miał ktoś tak, że pomimo aktywowania nowej opcji przyjmowania płatność i weryfikacji poprzez przesłanie dokumentów oraz napisania do obsługi klienta po czym odpowiedzieli, że już mogę sprzedawać to i tak wyświetla mi się coś takiego jak na tym...

q_art_q_1-1634736815592.png
  • 590 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay opłaty za subskrypcję i nieustanne problemy

Od jakiegoś czasu wymieniam maile z supportem Ebay, ale nie przynosi to zadnego skutku, dlatego zapytam tutaj:1. Mamy subskrypcję Duży Sklep na ebay.pl (uciekłam z ebay.de przez te ich opłaty za wystawianie), opłaty za subskrypcję pobierają w euro - ...

• 257 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż DETALICZNA do USA a kwestia VAT

No właśnie, jak w temacie.. Teoretycznie przy sprzedaży poza granice wspólnoty eu nie musimy płacić VATu - tak stanowi ustawa o podatku od towarów i usług. Nie określa jednak w jaki sposób mamy przed skarbowym udokumentować fakt wysłania towaru poza ...

• 14617 Wyświetlenia
  • 25 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! eBay.com

Dzień dobry, Chcę wystawiać swoje produkty jedynie na eBay.com.Czy mogę je wystawić od razu na eBay.com czy muszę stworzyć ofertę na eBay.pl i wtedy zaznaczyć wyświetlanie na eBay.com.W ogóle nie zależy mi na wyświetlaniu na eBay.pl A co najważniejsz...

Sprzedaż na ebay.com

Witam serdecznie, Od 12 lat prowadzę sprzedaż na ebay.com, dotychczas nie było żadnych problemów z otrzymywaniem płatności za przedmioty za pośrednictwem systemu paypal. Odkąd wprowadzony Ebay managed payment, nie jestem w stanie sprzedać ani jednej ...

• 289 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Czasy wysyłek międzynarodowych na ebay

Witam, mam pytanie odnośnie czasów wysyłek do danych krajów np. tych z UE. Posiadam kilka ofert z tymi samymi produktami i opisem w danym języku np. na ebay.de, fr, it, es. Mam zdefiniowane wysyłki standard la poszczególnych krajów europejskich i z r...

• 221 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż na eBay.pl jako osoba prywatna - wysyłka do Wielkiej Brytanii

Moją aukcję na eBay.pl wygrała osoba z Wielkiej Brytanii, należność (moja cena + koszty wysyłki) opłacone. Jest to elektronika wartości 2700 PLN. Chcę zamówić kuriera, jednak żadna ze stron nie pozwala na zamówienie jako osoba prywatna przesyłki o wa...