10-09-2014 15:27
11-09-2014 09:58
tzn. masz info z ebay ze dostales bana do konca zycia czy wg ostatniej oceny we wskaznikach sprzedawcy nie spelniles standardow oblsugi ? wg mnie jesli spelnisz standardy przy ocenie za kolejny okres, blokada powinna zostac zdjeta , ale to tylko moje zdanie
11-09-2014 11:26
to nie trzyma sie kupy, jak ma poprawic standardy obslugi klienta skoro zablokowali mu sprzedaż ? quality_steel jakki miales % problemów ? w regulaminie ebay jest ze jezeli nie spelniasz standardów to ograniczają sprzedaż a nie blokują wszystkich aukcji, dopiero jak juz konkretnie lecisz w h... i to kilka miesiecy z rzedu od 20 sierpnia to moga podjąc takie kroki.
11-09-2014 14:49
12-09-2014 12:13
na takie okoliczności mam 2 zapasowe konta z których można zacząć od razu sprzedaż
12-09-2014 12:36
jak wiekszosc z nas, tylko jezeli na jednym koncie nie spelniasz standardów to z kolejnych tez nie mozesz sprzedawac, jest opcja zalozenie konta na inny adres wiec nie powinni tych kont powiazac, chociaz ostatnio jeden sprzedawca pisal za ma konto w pl i w de na iiny adres tylko nazwisko to samo i jednak ebay polaczyl to konto jako jednosc 🙂
12-09-2014 12:58
Miałem wskaźnik otwartych spraw na poziomie 7%, ale to było zawsze z tego powodu, że paczka szła 10 dni zamiast 7 i ostatecznie sprawa była rozwiązana. Niestety nic na to nie mogłem poradzić, bo to już kwestia poczty, ja zawsze wysyłałem przesyłki dzień po zapłacie. W dwóch przypadkach przedmiot zaginął w drodze, wówczas zwróciłem kupującym pełną kwotę.
Dostałem właśnie od ebaya maila z informację, że mogę wystosować pismo do ich siedziby w Luksuemburgu. I chyba tak zrobię, bo jakie mam wyjście...
Też tak liczyłem, że przy następnej ocenie konta (20 września) poprawi się wskaźnik, bo pozytywy napływają cały czas i blokada automatycznie zostanie zdjęta, ale wygląda na to, że się przeliczyłem. Ehh...
Z drugim kontem dobry pomysł, ale wątpię, żeby przeszło, nazwa firmy, nazwisko, adres, wszystko jest takie samo.