anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysłana tuba do USA jako polecony - proszę o pomoc.

Witam

Przeglądałem fora i nie znalazłem podobnego tematu, więc postanowiłem zapytać. Kupujący z USA kupił ode mnie plakat, wysłałem go w takiej tubie na plakaty, długość 75 cm, 02.03.2013 i do tej pory nie otrzymał jej. Całość wysłałem priorytetowym listem poleconym i na amerykańskiej przeszukiwarce jest tylko ten cholerny komunikat: Origin Post is Preparing Shipment.
Co to oznacza, że tam jest to gdzieś w jakiejś sortowni?
Poza tym pani z okienka na poczcie powiedziała, że nie muszę dołączać deklaracji (tej zielonej karteczki) i poszło wszystko bez niej. Jako ciekawostkę dodam, że w międzyczasie wysłałem już drugą tubę do innego kupującego w USA (to samo miasto), tym razem już z deklaracją (bo sam o nią poprosiłem) i ten drugi kupujący otrzymał ją w ciągu 12 dni. I tu mam pytanie, czy ta pierwsza tuba jest już stracona? czy może przez brak tej zielonej karteczki czeka gdzieś w jakimś magazynie na to, żeby ktoś się ją zajął?

Poza tym dodam, że kupujący już otworzył mi spórn na PayPalu, jak zwlekam z odpowiedzią w nadziei, że to cholerstwo zniknie z przeszukiwarki i zamieni się na komunikat DELIVERED 🙂

Ja złożyłem reklamację na poczcie ale jakąś odpowiedź pewnie dostanę po miesiącu.

Jak najdłużej mogą iść tego typu listy do USA? Miał ktoś podobne doświadczenia?

Wiadomość 1 z 1
ostatnia odpowiedź
0 ODPOWIEDZI 0