17-12-2015 23:52
Witam wszystkim, zaczynam przygodę z ebay i mam kilka pytań:
W tej chwili na ebay.co.uk mam limit 10 sprzedanych rzeczy na miesiąc, mam już 6 komentarzy poz. i 90dni od pierwszej sprzedaży czy mogę bez obaw wystawić towar na zarejestrowanym innym koncie na ebay.com (2 komentarze)? Czy nie zostanie zablokowana mi sprzedaż?
Towar z konta ebay.co.uk jest nie widoczny na ebay.de i ebay.com (wysyłka ustawiona na worlwide), czy po 10 komentarzach będzie widoczna? czy trzeba coś w ustawieniach zmienić?
Głównie mam zamiar sprzedawać tylko na całą europę , najchętniej chce to robić z konta ebay.co.uk, czy jest taka możliwość aby klienci z całej europy widzieli mnie na domyślnych ustawieniach wyszukiwania?
Sprzedając na ebay.com mam głównie klientów z USA co mnie mało interesuje.
Nie chce komplikowac sobie życia i zakładać "siedmiu" kont abym był w danym kraju na pierwszych stronach, ale jeśli to jedyne wyjście - trudno
Prosze o wyjaśnienie.
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
18-12-2015 17:41
Ad.1- nie zostanie zablokowana. 2 konta to 2 oddzielne byty.
Ad.2-towar będzie widoczny po uzyskaniu 10 komentarzy.Nic nie musisz zmieniać.Pamiętaj, że przy ustawieniach standardowych najpierw wyświetlają się oferty z danego kraju -czyli na Ebay.de- z Niemiec.
Ad.3 -raczej nie, jeśli jesteś zainteresowany tylko Europą-zablokuj wysyłkę do Azji,Oceanii,Ameryki czy Afryki
18-12-2015 17:41
Ad.1- nie zostanie zablokowana. 2 konta to 2 oddzielne byty.
Ad.2-towar będzie widoczny po uzyskaniu 10 komentarzy.Nic nie musisz zmieniać.Pamiętaj, że przy ustawieniach standardowych najpierw wyświetlają się oferty z danego kraju -czyli na Ebay.de- z Niemiec.
Ad.3 -raczej nie, jeśli jesteś zainteresowany tylko Europą-zablokuj wysyłkę do Azji,Oceanii,Ameryki czy Afryki