07-05-2014 19:12
Witam serdecznie,
Zabrałem się za wystawianie aukcji na ebay.pl (na początek) ale z wysyłką za granicą. Mam problem z ustawieniem warunków płatności. Nie bardzo wiem co mogę ustawić żeby niemiec miał możliwość zapłaty bez najmniejszego problemu. Chodzi mi o to, że ja będę wysyłał paczki z niemiec (DHL) ale nigdzie tego nie moge ustawić.
Korzystając z okazji co sądzicie o takim wygladzie aukcji oraz sklepu ?
Może ma ktos jakiś link do poradnika jak powinienem skonfigurować ebay ?
08-05-2014 22:41
Moje 3 grosze:
jesli planujesz wykorzystanie konta walutowego do doladowania Paypal nic z tego.
Tylko zlotowki a przewalutowanie tylko na Paypal gdzie doliczaja 2,5% ale moze sie zmienilo.
Jesli rejestrujesz sie z zagranicy to nie pozwola ci zaznaczyc wysylke za granice - tylko Polska - taki dziwolag wprowadzili wkrotce po otwarciu Ebaya w Polsce ale moze juz sie wycofali...sprawdz.
09-05-2014 08:43
Dzieki za radę, to anakurat jest tylko wystawione na test. O co mi chodzi, linku do konkurencyjnego portalu nie mogę podać ale w odnośniku podam wzór. Wystawię 10 aukcji najbardziej chodliwych na ebay'u niemieckim a resztę na polskim z wysyłką na niemcy. W każdej aukcji będzie odnośnik do danych elementów w sklepie ebay. LINK - Sklep założyłem na polskim ebay (czy dobrze?) - PayPall mam skonfigurowany, potrzebuje jeszcze konto walutowe tak ? - Czy na ebay'u jest taka moda że każdemu trzeba wysłać nr listu przewozowego ? - Czy wszędzie mogę zrobić aukcje kup teraz z tymi sesjami (chodzi mi o różnego rodzaju produkty w jednej aukcji)? Czekam na jakies wskazówki jeszcze
A do tego ktos mógł by się odnieść ?
09-05-2014 09:02
"- PayPall mam skonfigurowany, potrzebuje jeszcze konto walutowe tak ?"
Jesli chcesz miec konto walutowe, aby moc odbierac platnosci przelewem np w eur, to chyba ma to sens
"- Czy na ebay'u jest taka moda że każdemu trzeba wysłać nr listu przewozowego ?"
Nie musisz tego robic, ale mozesz, jesli korzystasz z przesylek z trackingiem + ma to znaczenie dla najlepszych sprzedawcow np w stanach
"- Czy wszędzie mogę zrobić aukcje kup teraz z tymi sesjami (chodzi mi o różnego rodzaju produkty w jednej aukcji)?"
Jesli mowisz o aukcjach z wersjami , to mozesz wystawiac na nich takie same produkty ale rozniace sie np. kolorem lub rozmiarem w wybranych kategoriach
12-05-2014 14:55
Aukcja na dzień dzisiejszy wygląda tak:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=171324382698
Mam jeszcze kilka pytań:
1. Co sądziecie o takim rozwiązaniu że jak z niemiec wejdzie ktoś na aukcje i będzie widział pod aukcją inne zdjęcia, po najechaniu będzie go przenosić go do interesującej kategorii elementów?, Jak zrobić żeby po przeniesieniu do kategorii sklepu były widoczne zarówno przedmioty wystawione z ebay PL oraz ebay DE ?
2. Gdzie mogę sprawdzić jaki limit mnie obowiązuje na dzień dzisiejszy ?
3. Czy mogę od razu pisać do ebay DE z prośbą o zwiększenie limitu ?
4. 10 aukcji na ebay.de a reszta na PL - gdzie założyć sklep ?
5. Czy rzeczy zakupione na ebay.de (wystawione) kupujący będzie mógł łączyć z elementami zakupionymi na ebay.pl ?
14-05-2014 11:50
Pomoze ktos ?