09-02-2015 00:52
Witam.Próbowałam jakieś 4 lata temu sprzedać coś na ebay.co.uk (dodam,że nie było wtedy żadnych ograniczeń typu 10 opinii czy 90 dni od ostatniej opini).Nie osiągnęłam tych 10 opinii.Czy dalej mogę sprzedawać za granicę z tego konta,czy ograniczenia też mnie dotyczą ?
09-02-2015 01:34
Ograniczenia cie obowiazuja.
“ Limity sprzedaży” (gdzies w polowie strony)
http://pages.ebay.pl/help/export-getting-started.html
Zagraniczne serwisy eBay stosują wobec nowych sprzedawców limity (ograniczenia) sprzedaży, które mają:
do momentu, gdy potwierdzisz wymagane informacje lub osiągniesz pozytywną historię sprzedaży.
Limit | Jeśli limit dotyczy Ciebie |
Limit na konto · Może dotyczyć liczby przedmiotów lub aukcji i wartości sprzedaży. · Jeśli sprzedasz przedmiot, wliczymy go do limitu. · Jeśli nie sprzedasz przedmiotu, nie wliczymy go do limitu. | · Poproś o zwiększenie limitu: · Odczekaj miesiąc i kontynuuj sprzedaż. · Zmniejsz liczbę aukcji do przysługującego Ci limitu. Aukcje poza limitem możemy zakończyć. · Sprawdż, czy spełniasz i możesz poprawić standardy obsługi. |
Limit na kategorie · Może dotyczyć liczby aukcji w kategorii w miesiącu. · Może Cię dotyczyć, jeśli: o masz konto krócej niż 90 dni. o nie sprzedałeś wielu przedmiotów w tej kategorii. o nie sprzedałeś niczego w tej kategorii od roku. o kupujący otworzyli spory dla ponad 3% Twoich transakcji w ciągu ostatniego roku. | · Rozwijaj pozytywną historię sprzedaży w kategorii. · Możemy poprosić o potwierdzenie Twoich danych osobowych. · Sprzedawaj zgodnie z zasadami prowadzenia sprzedaży. · Gdy masz konto od ponad 90 dni, sprzedasz wiele przedmiotów w kategorii i uzyskasz dobre oceny, limit zostanie usunięty. · Więcej informacji: |
Limit na przedmioty · Może dotyczyć konkretnych przedmiotów. · Nie zezwalamy na sprzedaż niektórych przedmiotów, np.: podróbek lub replik. · Możemy go nałożyć oprócz limitu na konto i kategorie. | · Jeśli masz dobre oceny szczegółowe i możesz potwierdzić autentyczność towaru, poproś o zwiększenie limitu: · Możemy go usunąć, jeśli wypracujesz pozytywną historię sprzedaży. · Limit na niektóre przedmioty może być stały. · Więcej informacji: |
09-02-2015 04:10 — edytowano 09-02-2015 04:11
Nawet jeżeli mam zawieszone konto i widnieje na nim jako użytkownik niezarejestrowany?