Sprzedaż na ebay.com

Witam mam takie pytanie założyłem konto na ebay.com i zarejestrowałem je . Sprzedałem jeden przedmiot do USA następnie wystawiałem kolejne aukcję i ostatnio sprzedałem kolejny ( jest w trakcie dostawy) do USA. Na tym koniec , mam narazie jeden pozytyw konto opłacone i niemogę już wystawiać kolejnych aukcji. Wyskakuje komunikat o potrzebie 10 komentarzy , koncie paypal niezadłużeniu itd. 

Wydaje mi się to dziwne z uwagi na poprzednie moje aukcje które wystawiałem bezproblemu.

Czy komuś się coś takiego zdarzyło ?

Czy teraz muszę nazbierać te 10 komentów czy jest jakaś inna droga do przywrucenia możliwości wystawiania aukcji?

Pozdrawiam

Wiadomość 1 z 9
ostatnia odpowiedź
8 ODPOW. 8

Dot.: Sprzedaż na ebay.com

to znaczy masz konto na ebay.com z adresem w USA?

jesli masz konto zalozone na ebay.pl to przy wystawianiu aukcji na innym ebayu jest wymaganie 10 opinii ze sprzedazy i tego nie przeskoczysz - musisz je jakos uzbierac

http://pages.ebay.pl/help/export-getting-started.html#3 > Zacznij sprzedawac > Limity sprzedazy

Wiadomość 2 z 9
ostatnia odpowiedź

Konto jest z adresem w  Polsce ale dziwi mnie to że już sprzedałem dwa przedmioty na ebay.com do USA ,a teraz jak chcę wystawić kolejny to jest lipa.

P.S.

może jest ktoś chętny w pomocy przy uzyskaniu brakujących komentarzy?

z góry dziękuję.

Wiadomość 3 z 9
ostatnia odpowiedź

Mam ten sam problem co kolega powyżej ,tylko ja sprzedałem sześć przedmiotów i kupiłek kilka mam 9 komentazry i tez mi zablokowali sprzedaz do usa.

Napisałem do serwisu ale nie rozumiem kilku zasad ebay są alogiczne.

Wiadomość 4 z 9
ostatnia odpowiedź

Witam

ja też jestem w trakcie zbierania opinii, mam kilka ale dziś bez problemu wystawilem na ebay.com ale widoczność tamtych aukcji jest tylko tam i nie widać ich na żadnym innym pomimo w ebay.co.uk .de .pl zaznaczam cały świat, wie ktoś jak to można rozwiązać czy po prostu aukcje z ebay com długo się indeksują i trzeba cierpliwości. Pozatym nie wiem czy tak jest zawsze czy ebay.com nie pobiera żadnych opłat za wystawianie ??

pozdrawiam

Wiadomość 5 z 9
ostatnia odpowiedź

Witam, mam ten sam problem, brak 10 komentarzy czy ktoś wie czy komentarze muszą być każdy od innego kupującego

Wiadomość 6 z 9
ostatnia odpowiedź

Hej z tego co się orientuje to raczej tak ... Muszą to być komentarze od różnych kupujących ...Też mam problem jak koledzy powyżej. Sprzedałem pare rzeczy na ebay.com i teraz muszę uzbierać 10 komentarzy. Mam pewien pomysł jak można to zrobić w kilka osób. 

Wiadomość 7 z 9
ostatnia odpowiedź

Polecam wziecie pod uwage tego pkt http://pages.ebay.pl/help/feedback/howitworks.html > Jak są obliczane wyniki opinii? > Jeśli transakcje sprzedaży zostały zawarte w różnych tygodniach

Wiadomość 8 z 9
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy
Witam Ebay,de Do momentu otrzymania 10 komentarzy można wystawić 10 przedmiotów w ciągu ostatnich 30 dni - liczone tak - ilość przedmiotów sprzedanych + aktualnie wystawione aukcje. Po 10 komentarzach weryfikacja i limit wystawionych aukcji 20 itd.
Wiadomość 9 z 9
ostatnia odpowiedź