27-12-2015 11:42
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
27-12-2015 20:25
Uważaj, bo możesz zostać z minusem na koncie. Paypal ma zasady, że jak kupujący się namyśli i zgłosi, że nie dostał, to zabiorą ci kasę i jeszcze pokryjesz koszty odesłania, przewalutowania, prowizji.
E-bay ci nie odda prowizji.
Mnie kupujący po otrzymaniu paczki napisał, że żąda refundacji za jakość pudełek po 1 zł (???) przy wartości 330 zł i wyższych kosztów niż pokazują znaczki pocztowe. Potem nagle zgłosił spór i roszczenie z powodu "pustej paczki". Nikt nic nie badał tylko w 2 dni straciłam płyty CD, pieniądze i musiałam opłacić prowizję Paypal i e-bay. Tak na święta załatwił mnie Włoch z pomoca Paypala na platformie e-bay.
Pamiętaj to portale Zachodnie i Polaków mają w..............................
27-12-2015 11:43
27-12-2015 20:25
Uważaj, bo możesz zostać z minusem na koncie. Paypal ma zasady, że jak kupujący się namyśli i zgłosi, że nie dostał, to zabiorą ci kasę i jeszcze pokryjesz koszty odesłania, przewalutowania, prowizji.
E-bay ci nie odda prowizji.
Mnie kupujący po otrzymaniu paczki napisał, że żąda refundacji za jakość pudełek po 1 zł (???) przy wartości 330 zł i wyższych kosztów niż pokazują znaczki pocztowe. Potem nagle zgłosił spór i roszczenie z powodu "pustej paczki". Nikt nic nie badał tylko w 2 dni straciłam płyty CD, pieniądze i musiałam opłacić prowizję Paypal i e-bay. Tak na święta załatwił mnie Włoch z pomoca Paypala na platformie e-bay.
Pamiętaj to portale Zachodnie i Polaków mają w..............................
28-12-2015 17:27
Jak dostałeś pozytywa to czekaj na odblokowanie środków.
03-01-2016 10:31 — edytowano 03-01-2016 10:33
Przesyłka dotarła do kupującego ??
Jak tak - wejdz na tracking skopiuj link - zaloguj się na paypal - płatności wpisz numer transkacji (płatności) wklej link z trackingu , napisz że" transakcja przebiegla pomyślnie proszę o zweryfikowanie i odblokowanie środków."
Ja tak robiłem i zawsze przyśpieszało to odblokowanie środków.
To że masz pozytywa to o niczym nie świadczy za dwa dni kupujący zgłosi że przedmiot uszkodzony i będziesz w czarnej ... bez pieniędzy i bez towaru .
Pozdrawiam
04-01-2016 17:43
Możesz zapomnieć o jakiejkolwiek pomocy ze strony PayPal i e-bay. E-bay każe ci się odwołać do payPal, a tam cię oleją wklejonym gotowcem.
Zapamiętaj PayPal zawsze wspomaga złodziei i kombinatorów. Wystarczy byle co napisać w sporze i kasa i towar są po stronie kupującego. A Polak u nich nie ma najmniejszych szans.
13-03-2016 21:31
to święta prawda - miałem conajmniej kilka takich przypadków