Prowizja od sprzedazy

Jak to jest. Niby prowizja od sprzedazy na ebay.co.uk to 10% ale cos jest nie tak. Mam 2 rozne aukcje, na kazdej 14,99. W jednej po sprzedazy pobiera mi GBP 1,563457, a w drugiej GBP 1,30263. W jednym i drugim przypadku nie jest to 10%. Z czego to wynika?

Wiadomość 1 z 7
ostatnia odpowiedź
6 ODPOW. 6

Prowizja od sprzedazy

Jeśli wystawiasz na eBay.co.uk to eBay potrąca Ci 10% z kwoty ostatecznej w walucie wystawionego przedmiotu, potem opłatę konwertuje na złotówki (waluta podstawowa kraju, w którym założyłeś konto) po kursie z danego dnia. Zatem powstaje różnica zależna od kursu waluty w danym dniu.

Pozdr. i powodzenia.

eBay.pl to Twoje okno na świat!
Wiadomość 2 z 7
ostatnia odpowiedź

Prowizja od sprzedazy

Witam.

Albo ja Cie nie zrozumialem, albo Ty mnie. Wystawiam na ebay.co.uk. 2 aukcje. Obie po 14,99 funta (wysylka free). Na jednej aukcji pokazuje mi prowizje w wysokosci

GBP 1,563457 a na drugiej GBP 1,302631. Tak wiec nie wiem o jakim Ty przewalutowywaniu mowisz. Jak dla mnie 10% z wystawionych 14,99 funta to 1,49 funta. A nie j/w. Moze cos zle kumam?

Wiadomość 3 z 7
ostatnia odpowiedź

Prowizja od sprzedazy

OK rozumiem juz o co Ci chodzi.

Niestety nie znam odpowiedzi.

Moze tworzac jedna z aukcji, za ktora policzyli mniej skorzystales z jakiegos upustu?

Tylko to mi przychodzi do glowy.

Udanych interesow

eBay.pl to Twoje okno na świat!
Wiadomość 4 z 7
ostatnia odpowiedź

Prowizja od sprzedazy

No nic, trzeba poczekac az shaver_poland wroci z urlopu 🙂

Wiadomość 5 z 7
ostatnia odpowiedź

Prowizja od sprzedazy

hey

wydaje mi się ale na 100 procent nie jestem pewny, że oni liczą po kursie ale z jakiego dnia to nie wiem czyli funciaki przeliczają na złocisze po danym kursie jakiegoś tam dnia, tylko, że kurs na paypalu tak samo jak w nbp jest inny rano a inny wieczorem

u mnie jest to tak

Cena końcowa: GBP 12,50 (Sklep), prowizja od ceny końcowej w wysokości GBP 1,086250 przeliczona na EUR 1,234049 według kursu 1,13606 (na dzień 28-07-2011).

Cena końcowa: GBP 18,50 (Sklep), prowizja od ceny końcowej w wysokości GBP 1,607650 przeliczona na EUR 1,836435 według kursu 1,14231 (na dzień 31-07-2011)

że przeliczają wg . kursu z danego dnia to wiem, ale nie czaję ską oni biorą te pozostałe kursy . Chyba to jest kurs funta do kursu euro, ale niestety nie wiem.

Te przykłady co podałem, to sprzedałem w jednym dniu 16 sierpnia, ten pierwszy rano, to został policzony kursem z 28.07, drugi wieczorem to już kursem z 31.07

ale dlaczego z lipca a nie 12.08 tego niestety nie wiem

napisz do serwisu, może oni będą coś więcej wiedzieć, sorry ale ja nie wiem

pozdro

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 6 z 7
ostatnia odpowiedź

Prowizja od sprzedazy

No ja sprzedałem HTC Sensation XL za 350euro z IRL ebay do Włoch i policzyli mi 35euro czyli 10%.

Nie wiem dlaczego nie 25% tylko 10% a może powinni brać pół na pół.

Koniec ze sprzedawaniem na ebay. Sprzedałem dwa razy, pierwszy i ostatni. 🙂

Wiadomość 7 z 7
ostatnia odpowiedź

Wpisz nazwę produktu