04-04-2012 22:26
Może opisowo - chcę sprzedawać towar skierowny głównie do odbiorców niemieckich, może francuskich.
Jak mam to zrobić ? Jestem starym allegrowiczem zasiedziałym w swoim grajdołku i mało interesującym się dotychczas wielkim światem. Może jakaś altruistyczna "niewidzialna ręka" poprowadziłaby mnie w świat kontaktów z zagranicznymi klientami. Szczerze mówiąc nie wiem nawet o co pytać.
Oferuję dozgonną wdzięczność.
05-04-2012 02:41
Wystawiaj na Ebay w tym kraju gdzie sa twoi potencjalni klienci.
Poczytaj ten watek:
http://community.ebay.pl/question/Dla-Sprzedawc%C3%B3w/Nie-Wida%C4%87-Mojej/2000000297?&#msg2000000722
05-04-2012 08:09
Dzięki....
Muszę się każdorazowo rejestrować w "narodowych" ebay'ach czy wystarczy to że jestem w .pl ?
Tak młotkologicznie .. jeżeli chcę zaoferować Niemcowi towar to winienem wystawić go na .de , z opisem w języku niemieckim - tak ? Wtedy spełniam warunki by zaistnieć z towarem w wyszukiwarce, dobrze kombinuję ? Coś mi jednak mówi, że to nie takie proste, (rejestracja, jakieś PayPal, zaistnienie w wyszukiwarce, kontakt z kupującym w jego ojczystym języku itp)
Wielu z Was to musiało przejść, może jakieś rady dodatkowe...
12-04-2012 19:40
Żeby nie walić głową w mur i uczyć się miesiącami można skorzystać z usług firmy która to za Ciebie zrobi i to za pare groszy - www.e-bsd.pl
13-04-2012 19:26
Rozwijając ten temat dalej mam pytanie dotyczące sklepów na ebayu. Konkretnie chodzi mi o to, czy mając subskrypcję sklepu na polskim ebayu za 10zł a wystawiając przedmioty na angielskim płacimy w UK za wystawienie tak jak w sklepie czy tak jak zwykły sprzedawca bo według moich obliczeń UK liczy tak jakby nie było sklepu. Proszę mnie poprawić lub utwierdzić. A może w przypadku UK nie ma to znaczenia, choć z drugiej strony w cenniku są różne stawki dla sklepów.
16-04-2012 21:40
Sklep w na polskim ebay działa tylko w Polsce. Sklep założony na ebay.co.uk działa (daje zniżki itd.) na Brytyjskim ebayu.