02-06-2013 18:05
Witam.
Próbuję bezpośrednio na stronie ebay.de wystawić pewien produkt. Niestety w końcowej fazie otrzymuję taka informację:
Ważna informacja dla Sprzedawcy:Niestety, nie można sprzedawać w skali międzynarodowej w tym czasie.
Da się jakkolwiek temu zapobiec? Nie widzę w ogóle opcji wystawienia na 90 dni. Maksymalnie - 10.
Proszę o pomoc.
02-06-2013 19:25
Musisz nazbierac 10 opinii jako sprzedawca i nie da sie tego obejsc.
Chodzi o to ze twoj staz na Ebay powinien byc conajmniej 90 dni.
Wystaw 3 aukcje i przeslij linki to zostawie ci 3 komentarze. Cos bedziesz mial na poczatek.
Moze inni pomoga...
06-06-2013 15:02
Dziękuję za odpowiedź. Koniec końcom otrzworzyłem konto firmowe (nie rozumiem czemu od razu tego nie zrobiłem), założyłem Paypala, wszystko poweryfikowałem, wystawiłem pierwsze aukcje. Dzisiaj jednak nie miła niespodzianka - limit sprzedaży. Napisałem już do Nich wiadomość w tej sprawie. Powiedzcie mi proszę czy zniesienie tych limitów jest możliwe? Jeśli tak to jak duża jest na to szansa? Jak z Nimi rozmawiać? Generalnie, proszę o możliwie dużo informacji w tym temacie.
Problem jest niestety dla mnie spory, ponieważ posiadam na stanie mnóstwo towarów, które po prostu należało by jak najszybciej sprzedać. Zastanawiam się też nad założeniem działalności w Niemczech, dobrze myślę, że wtedy limity by mnie nie dosięgły?
07-06-2013 23:45
Limity sa odnawiane, rewidowane miesiecznie lub czasami na zadanie ale wpierw trzeba udowodnic ze potrafimy prowadzic sprzedaz na wymaganym poziomie. Pierwszym szczeblem jest zdobycie 10 komentarzy ze sprzedazy.
Wystaw 3 aukcje i przeslij linki to zostawie ci 3 komentarze. Cos bedziesz mial na poczatek.
Moze inni pomoga...
Wymagania stawiane sprzedawcom na Ebay.com
http://pages.ebay.com/sellerinformation/news/sellerstandards.html
O sprzedazy z agranice:
http://pages.ebay.pl/help/export-getting-started.html
Limity sprzedży (gdzies w polowie strony)
Zagraniczne serwisy eBay stosują wobec nowych sprzedawców limity (ograniczenia) sprzedaży, które mają:
do momentu, gdy potwierdzisz wymagane informacje lub osiągniesz pozytywną historię sprzedaży.
Limit
Jeśli limit dotyczy Ciebie
Limit na konto
Limit na kategorie
o masz konto krócej niż 90 dni.
o nie sprzedałeś wielu przedmiotów w tej kategorii.
o nie sprzedałeś niczego w tej kategorii od roku.
o kupujący otworzyli spory dla ponad 3% Twoich transakcji w ciągu ostatniego roku.
Limit na przedmioty