anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prośba o polecenie firmy wysylkowej listów z PL do UE, USA oraz poza te lokalizacje

Dzień dobry,  proszę o poradę z usług jakiego/jakich usługodawców korzystacie, nadając listy z PL za granicę, np Wielka Brytania, USA, oraz inne typu Szkocja, Australia itp.itd. Pytam, ponieważ wysyłając Pocztą Polską, podobno wiele nie dociera bądź idzie bardzo długo.

Mam na mysli listy do 500 gram max oraz czasem grubsza przesyłka niz 2 cm, lecz utrzymana waga ponizej 500 gram. Z góry dziękuję za odpowiedzi. 

Wiadomość 1 z 7
ostatnia odpowiedź
6 ODPOW. 6

Prośba o polecenie firmy wysylkowej listów z PL do UE, USA oraz poza te lokalizacje

tylko Poczta Polska niestety w tej materii, mnie dochodzi 99% przesyłek a jak coś można ubiegać się o reklamacje i wypłacają ok 150 zl odszkodowania. Kurierzy są bardzo drodzy

Problem jest taki, że ponoć PP zmienia taryfy i od 1.01.26 bedzie można jako list priorytetowy wysyłać jedynie papiery

Wiadomość 2 z 7
ostatnia odpowiedź

giesia, widzę, że Twój post jest czerwca, już wtedy było wiadomo o zmianach w wysyłce listami poleconymi od 1 stycznia 2026?

Wiadomość 3 z 7
ostatnia odpowiedź

Global Express, ale nie do USA. Ogólnie rzecz biorąc chca nas wykończyc. Gdybysmy byli rolnikami, to moglibysmy wyjechac na ulica i zrobic blokady, ale takimi małymi żuczkami jak my nikt sie nie przejmuje

Wiadomość 4 z 7
ostatnia odpowiedź

czy udało wam się coś ustalić, totalny bałagan z tą pocztą; jak mamy to wysyłać? GLOBALem za 39zł?!

Wiadomość 5 z 7
ostatnia odpowiedź

Globalem mozna juz za 38! bo obnizyli pierwszy przedzial wagowy-haha ale jednoczesnie podniesli cene, zeby nam nie było za łatwo

Wiadomość 6 z 7
ostatnia odpowiedź

do Niemiec DHL - 28zł do paczkomatu w Niemczech, 33zł za kuriera, ale to tylko do Niemiec i Czech takie ceny; reszta Europy za 39zł jak GLOBAL poczty; mamy jeszcze INPOST paczkomaty Francja, Włochy, Hiszpania i kilka innych oprócz Niemiec, ale to tylko paczkomaty, chyba nie da się na adres kupującego dostarczyć... rozmawiałem wczoraj z osobą z poczty i oni podobno do końca wierzyli że te przepisy nie wejdą w życie i będzie normalnie... natomiast usłyszałem też że jeszcze nic do końca nie wiadomo jak to będzie i że wszystko może się zmienić; poprosiłem też naszą pocztę o podanie konkretnego przepisu/aktu Światowego Związku Pocztowego z którego wynika to zamieszania ale nie dostałem jeszcze odpowiedzi...

Wiadomość 7 z 7
ostatnia odpowiedź