24-09-2014 12:13
Witam
Posiadam firme zarejestrowaną w Polsce i księgowa kazała mi wypisywać od każdej aukcji fakturę z danymi kontrachenta do tego używam Sello + Subiekt. Czy można jakoś taniej to księgować, rozliczać. Z taką ilością faktur księgowa życzy sobie bardzo dużo. Prosiłbym o informację jak Wy to rozliczacie.
Pozdrawiam
Michał
24-09-2014 14:56
25-09-2014 10:32
Witam i dziekuję,
Import / eksport klientów jak codziennie przeeksportować kontrachentów, jak wyeksportować z ebaya kontrachentów i "załadować do programu"
Jak takie coś wykonać z produktami, np z subiekta??
Pozdraiwam
25-09-2014 18:56
Dzieki za info
a jak przeeksportować baze danych klientów oraz towarów, da rade to jakoś z ebaya przezucic.
pozdraiwam
Michał
25-09-2014 19:15
Raczej się nie da.
Ja ogólnie mam kilkanaście towarów (jednak w bardzo dużej gamie kolorystycznej), więc mam je wszystkie już dodane.
Dane do faktury kopiuje z wiadomości Paypala.
25-09-2014 20:07
No to takie rozwiązanie mnie nie ratuje 🙂 ale bardzo dziekuję za pomoc. U mnie różnorodność jest dość duża... 🙂 szukam bardziej kompleksowej usługi.
26-09-2014 13:16
ale czemu kazala ci wystawiac fakture vat do kazdej transakcji a nie paragon???? Bo tego nie trybie. masz wplyw na konto (lub PayPal) od kontrachenta Y, kwota X. Wystawiasz paragon na kwote X i ta kwota musi sie zgadazac z wplywem na konta lub na PayPal i wszystko. Robi cie w h... bo chce wiecej kasy inkasowac za swoje uslugi i tyle. Jak paragon jest do PayPal to na koniec miesiaca masz cos takiego jak po Niemiecku to sa Berichte po polsku nie wiem wciag chyba nazwali to. A jak wystawisz fakture VAT dla osoby prywatnej to chyba i tak paragon musisz wydrukowac i go podpiac do kopii fakture. Juz zapomnialem jak to w PL funkcjonuje ale jak kiedys dzialalem to tak to tam robilem. Jak mialem kontrole ze skarbowki to swieta rzecz byla zgodnosc wplywu z wystawionym paragonem lub faktura.
26-09-2014 22:45
Tak jak prawisz. Masz rację.