11-04-2013 13:36
Witam. Chciałbym wystawić kilka przedmiotów na ebay.com. Utworzyłem konto na tym serwisie. Połaczyłem z kontem paypal. Zweryfikowałem PayPal przez konto bankowe(dwa małe przelewy), Wypełniłem formularz wystawiania przedmiotu. Kolejny etap - weryfikacja telefoniczna - podałem numer tel za chwile oddzwonił automat ebay i wpisałem PIN, który mi podali. Kolejny krok i tutaj zonk - set up automatic payment method.
I do wyboru:
Select your automatic payment method
Use your existing PayPal account to pay your selling fees. It's a safe and convenient way to pay.
Credit or debit card We accept Visa, MasterCard, Discover, and American Express.
Bank account To use your bank account, you need to add a credit card as another form of identification. We won't charge your card without your authorization.
Gdy wybieram PayPal jestem proszony o podanie karty kredytowej i na tym koniec mojego wystawiania. Wuen, że można płacić za prowizje za pomocą "one time payment", Co mogę zrobić w tej sytuacji jeśli nie mam karty kredytowej.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
14-04-2013 12:15
Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Ja obecnie kontaktuje się wyłącznie poprzez ebay.co.uk.
Kontaktując się z obsługą ebay.pl musiałem długo czekać na odpowiedź. Dodatkowo czasami były to odpowiedzi nie rozwiązujące mojego problemu i musiałem tłumaczyć dodatkowo po 2-3 maile o co dokładnie chodzi.
W moim przypadku płatności automatyczne były wymagane abym mógł sprzedawać większą ilość przedmiotów. Taką odpowiedź dostałem od nich.
I tak to u mnie wyglądało.
Pozdrawiam
14-04-2013 13:59
A czy może ktoś napisać ile trwa zwrot tych pieniędzy pobranych z karty , bo w moim przypadku nadal nic sie nie dzieje.
Nie podoba mi się to iż pobrali 3 zeta bardzo szybko zaraz po dodaniu karty, a zwrot nastąpi nie wiadomo kiedy , nie dostałem żadnego maila .
Nie wiem czy jest to zgodne z prawem , pobierać pieniądze z czyjegoś konta i trzymać tygodniami.
Bo rozumie biorą 3 zł , i robią przelew z powrotem na kartę w celu jej weryfikacji , taka operacja powinna trwać kilka godzin a nie kilka dni.
Albo po prostu mają głęboko gdzieś sprzedawców np. z Polski , ty wykonasz jakąś operacje a oni to olewają , ciekawe czy jak bede miał rachunek do zapłaty to też będą czekać tygodniami.