11-04-2013 13:36
Witam. Chciałbym wystawić kilka przedmiotów na ebay.com. Utworzyłem konto na tym serwisie. Połaczyłem z kontem paypal. Zweryfikowałem PayPal przez konto bankowe(dwa małe przelewy), Wypełniłem formularz wystawiania przedmiotu. Kolejny etap - weryfikacja telefoniczna - podałem numer tel za chwile oddzwonił automat ebay i wpisałem PIN, który mi podali. Kolejny krok i tutaj zonk - set up automatic payment method.
I do wyboru:
Select your automatic payment method
Use your existing PayPal account to pay your selling fees. It's a safe and convenient way to pay.
Credit or debit card We accept Visa, MasterCard, Discover, and American Express.
Bank account To use your bank account, you need to add a credit card as another form of identification. We won't charge your card without your authorization.
Gdy wybieram PayPal jestem proszony o podanie karty kredytowej i na tym koniec mojego wystawiania. Wuen, że można płacić za prowizje za pomocą "one time payment", Co mogę zrobić w tej sytuacji jeśli nie mam karty kredytowej.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
11-04-2013 16:27
Przykro mi ale bez karty sie nie obejdzie. Zaloz karte debetowa lub przedplacona jesli nie masz ustabilizowanego kredytu.
11-04-2013 16:39
Hmm. Dziwne bo znajomy wystawia z powodzeniem na ebay.com i zapewnia mnie, że automatycznych płatności nigdy nie ustawiał. Czy jeśli założe konto na polskim serwisie ebay.pl i będę próbował wystawil na ebay.com, czy coś to może zmienić ?
11-04-2013 16:43
Jeszze jedno pytanie. Jeśli koniec końców dodam kartę, której jeszcz nie posiadam, czy będę skazany na płatności automatyczne za prowizje ? Jakoś nie do końca jestem przekonany co do tego. Wolałbym jednak sam decydować, co, kied i ile:)
11-04-2013 21:08
Sadzilem ze masz konto na Ebay.pl (zamieszczasz posty).
Zatem, oczywiscie, najprosciej jest miec konto na Ebay.pl i wystawiac wowczas mozesz na kazdym Ebay uzywajac tego samego nick i hasla a kazdy Ebay przysle rachunek do Ebay.pl i policza ci naleznosc w zlotowkach.
Nie zmuszaja do automatycznego regulowania naleznosci. Mozesz wybrac: polacic co miesiac samemu lub zlecic automatyczne pobieranie.
12-04-2013 00:12
Tak też zrobię. Jeśli możesz przypomnij mi proszę jak poprawnie wpisać numer telefonu stacjonarnego aby otrzymać PIN, bo chyba osiwieję:) Są dwa okienka:
(xxx) (xxxxxx) kilka dni temu mi się udało chyba gdzieś pomiędzy cyfry wstawiłem "-" ale nie mogę tym razem poprawnie wpisać numeru 😕
12-04-2013 21:10
Z tym numerem to różnie bywa 🙂
Musisz wpisywać jak tylko się da aż się uda.
Masz konto w Inteligo? Bodajże jest taka karta debetowa co działa jak kredytowa, czy coś w tym stylu. Jeśli tak to ona wystarczy.
12-04-2013 22:23
Ja mam cały czas problem na ebay.com , konto zablokowane od 20 lutego , wyswietla się komunikat przekroczyłeś limit wystawień na ebay.com.
W końcu nie wytrzymałem , poprosiłem szwagra żeby zadzwonił zna bardzo dobrze j.angielski.
Pracownik ebay.com w stanach przeglądną moje konto powiedział że wszystko jest OK. , tylko trzeba zmienić automatyczną metodę płatności dodać kartę kredytową do konta ebay. i można sprzedawać.
Tak też uczyniłem dodałem wirtualną kartę kredytową mBanku ( karta załadowana) , system ją przyjął , zostało pobrane 3zł z karty , i na tym koniec .
Minęło 3 dni , konto nadal zablokowane nie wiem co sie stało z tymi 3 zetami , ebay je pobrał , zwrócą nie zwrócą , o co chodzi może ktoś pomorze .
Czy oni tą kartę aktualizują , czy jeszcze coś ma się wydarzyć .
Mogę napisać jedno chcesz sprzedawać na ebay.com , nie nie będziesz sprzedawać nie pomogą ci pozytywne komentarze ani dodanie karty kredytowej , zablokują konto i nic nie zrobisz .
13-04-2013 00:11
3 zeta powinny wrocic na karte/konto karty a sluzy to weryfikacji karty zdaje sie wiec moze wszystko sie odblokuje, gdy te 3 zł zostanie zwrocone
14-04-2013 10:52
Mi udało się rozwiązać problem. Zgodnie z myślą wszędzie dobrze ale w domu najlepiej:) Bardzo pomocny okazał się dział obsługi klienta ebay.pl . Polecono mi przenieść konto na polski serwis i płatności automatyczne nie będą konieczne. Wyraziłem na to zgodę i całą resztę zrobiono za mnie. Udało się wystawić pierwszą aukcję za granicą także jest dobrze. Powiem szczerze, że jestem bardzo mile zaskoczony reakcją i szybkością działania obsługi 🙂