27-04-2014 23:21
Sprzedaż na ebay.de
Napiszcie mi bo do końxa nie rozumiem.
Zaznaczyłem przy wystawianiu:
Wählen Sie aus, wie Sie Ihr Geld erhalten möchten
Formular für Zahlungen anpassen
podałem pod spodem adres e-mail ( PayPal ) na, który kupującego powinno automatycznie przenieść po zakupie.
No własnie. Kupiono albo inaczej klknięto na przedmioty ale nie dokonano wpłaty.
Jak to się stało jak ma ustawione tylko i wyłącznie płatność PayPal.
W mailu informującym o zakupie jest link wyataw fakturę kupującemu. Po licho jak opacja jest PayPal.
Czy mam klinąć wystaw fakturę i wysłać czy czekać aż potwierdzi kupujący zakup. Jak to się stało, że dokonał zakupu bez płatności.
Pozdrawiam.
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
28-04-2014 23:31
Podpowiedzcie proszę dlaczego ebay.de pozwolił dokonac zakupu bez płatności PayPal ?
dlatego, że ebay.de nie ma wymaganej natychmiastowej płatnosci paypala,
dlatego mi jak niemiaszki nie placa to za kazdym razem wysylam fakture, a czy zaplaca to juz na dwoje babka wrozyla
28-04-2014 23:34
wysylasz fakture, czekasz 4 dni, jak nie zaplaci otwierasz sprawe ze kupujacy nie zaplacil, jak zaplaci to ok, jak nie, to na osmy dzien masz zwrot prowizji,
jak dostaniesz nega, a platnosci brak, wtedy piszesz do serwisu i nega usuwaja bez problemu
27-04-2014 23:36
Nie wiem o co chodzi ale wysłałem fakturę z informacją, że wpłata powinna być na PayPal i podałem kwotę do wpłaty ( oczywiście w języku niemieckim )
To tak ma wyglądć każda aukcja ?
Podpowiedzcie proszę dlaczego ebay.de pozwolił dokonac zakupu bez płatności PayPal ?
28-04-2014 23:31
dlatego, że ebay.de nie ma wymaganej natychmiastowej płatnosci paypala,
dlatego mi jak niemiaszki nie placa to za kazdym razem wysylam fakture, a czy zaplaca to juz na dwoje babka wrozyla
28-04-2014 23:34
wysylasz fakture, czekasz 4 dni, jak nie zaplaci otwierasz sprawe ze kupujacy nie zaplacil, jak zaplaci to ok, jak nie, to na osmy dzien masz zwrot prowizji,
jak dostaniesz nega, a platnosci brak, wtedy piszesz do serwisu i nega usuwaja bez problemu
29-04-2014 13:22
Serdecznie dziekuję.
29-04-2014 15:09
nmzc 🙂