Opóźnienia przesyłek!!

Hej,

sytuacja jak zawsze.... opóźnienia!

U mnie głównie przesyłki do USA z przedziału 09 - 13 grudzień - koło 20-30 jak narazie.

Czy nękają Was kupujący? Bo ja to już słabo sypiam, a rano jak odczytuje maile to mnie głowa boli.

Szczęśliwego Nowego Roku!

Wiadomość 1 z 141
ostatnia odpowiedź
140 ODPOW. 140

Opóźnienia przesyłek!!

Już łapie o co chodzi , sprzedajemy na ich portalu chodzi o ebay.com i robią co chcą kupujacy ma zawsze  rację , jak sie nie podoba to wypad kilku sprzedawców z Polski nic tam nie znaczy.

Tak jak u mnie kupujący odbiera przesyłke po czym otwiera spór o zwrot kasy , bo se mu nalezy i już .

Ja już powoli przenosze aukcję na ebay.de , nigdy tam nie miałem problemów , nawet miałem przypadek że kupujący nie odebrał przesyłki i paczuszka wróciła , napisałem do niego a on że nic o tym nie wie ale zapłacił jeszcze raz za wysyłkę i wysłałem odebrał i wystawił komentarz pozytywny .

Wiadomość 81 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Dokładnie, lepiej żeby chińczyk sprzedawał kiepskiej jakości produkty niż kilku polaczków dobrej. Kradną zdjęcia, sprzedają za bezcen, wysyłają za free... Jedynie jakością można z nimi konkurować.

Wiadomość 82 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Wracając do przesyłek 🙂 

Jak wygląda u was sprawa w marcu ?? Widzę że przy wysyłce z Polski teraz został wprowadzony inny status : 

2015-03-11 04:51

WER Warszawa, Package sent from Poland

2015-03-11 04:51

POLAND, Warszawa WER, Processed Through Sort Facility, Your item has been processed through a sort facility in WARSZAWA WER, POLAND at 4:51 am on March 11, 2015.

Pewnie specjalnie chcą zaznaczyć że paczka wyszła już z POLSKI , ponieważ według poprzedeniej informacji każdy klient pisał że " paczka jeszcze nie została wysłana i uważał że jeszcze jest w Polsce" 

Czy można wysyłać już bezpoczenie, czy nadal zdarzają się jakieś opóźnienia ???

Wiadomość 83 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Opóźnienia spowodowane były z dwóch powodów:
- znaczne zwiększenie liczby przesyłek do doręczenia z Europy (w okresie grudzień, styczeń i początek lutego)
- wymogi bezpieczeństwa i kontrola celna większej ilości przesyłek  

Aktualnie wg operatora USA (USPS) przesyłki są doręczane terminowo. USPS zapewniło także, że zwiększyło ilość kurierów którzy dostarczają przesyłki rejestrowane.

Po trochu usps po trochu celny. Ja wysyłam w dalszym ciągu. Dzisiaj dostałem odszkodowanie za przesyłkę z 10 stycznia. Najwięcej miałem z 12 stycznia i do tej pory ich nie widzę.

Wiadomość 84 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Anonymous
Nie dotyczy

dolar jest coraz mocniejszy,spodziewam się mega dużej ilości przesyłek ze strefy euro i powrót tego problemu za jakiś czas

Wiadomość 85 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

przesyłka nadana 9 marca i jeszcze nie wyleciała z kraju RR689896962PL... dzwoniłem teraz do sortowni i celnicy się ponoć nie wyrabiają

Wiadomość 86 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

U nas trochę lepiej - ale znowu trafiłiliśmy na dzień z 12 lutego - gdzie 17 przesyłek na status Orgin Post pr...... czyli znowu jakaś pani w sortowni się pomyliła i i paczki płyną statkiem. Wysyłamy od razu maila do takich klientów z przeprosinami ,że będą opóźnienienia nie z naszej winy byly tylko nie otwierali spraw o nie otrzymany przedmiot. Dużo paczek "ginie" w Langley w UK ... normalnie czarna amba.. 🙂

Wiadomość 87 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

ale myslisz ze to nasi odwalaja i sa opoznienia? czy raczej usps?

ps. moje z 12.2 tez stoja

Wiadomość 88 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

usps bo tylko do usa są opóźnienia, też z 12.02 moje wiszą Origin Post........

Wiadomość 89 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Paczki do UK również giną ? a miałem wystawiać aukcje na UK.

Mam jedną przesyłkę : 06.03.2015 15:46 Heathrow Worldwide Dc Import (Przesyłka przybyła do kraju przeznaczenia)

Którą jedynie mogę sprawdzić na trackitonline.ru

Ja chyba na .com wprowadzę zmianę na ekonomiczną paczką - oczywiście będę wysyłał GLOBALE ale czas regulaminowy który jest zaznaczony wynosi od 11 do 23 dni roboczych. W tym czasie przesyłka powinna dojść bez problemów ??
Wiadomość 90 z 141
ostatnia odpowiedź