11-02-2014 12:36
Hi there, I've just received the 'stainless steel' shavette
I am extremely unhappy with this product .
Firstly, it is not stainless - it's plastic
And secondly, you have advertised it as stainless steel when it is clearly not stainless steel therefore false advertising
I demand a full refund , otherwise I will be left with no option but to involve ebay
Will look forward to hearing your reply
dostałem negatywa,przedmiot jest ze stali nierdzewnej i moge to udowodnić jeśli by to interesowała Ebay,ale Ebay nie jest zainteresowany w zamian dostałem to
Rozumiem, że możesz nie zgadzać się z otrzymaną opinią. Wysłanie przedmiotu do Działu eBay nie rozwiązało by sytuacji, poniewaz nie był by to przedmiot który wysłałeś kupującemu.
uprzejma Pani z działu obsługi nie rozumie że NIE JEST możliwe aby dany konkretny model był wykonany z plastiku a 25000 innych przedmiotów tego samego modelu ze stali nierdzewnej.
Dodatkowo żadna ze znanych mi brzytew w tej i niższej cenie NIE JEST wykonana z plastiku w 100%
kupujący groził negatywem próbując wyłudzić pieniądze.Główny zarzut Ebay to że mu nie odpowiedziałem.
Nie odpowiedziałem dlatego żeby nie przyśpieszać negatywa,miałem podobny przypadek od kupującego z Kanady arabskiego pochodzenia.Nie wystawil negatywa więc uznałem żeby nie prowadzić dyskusji która i tak do niczeo nie doprowadzi gdyż przedmiot są zgodne z opisem.
Ten konkretny kupujący również jest Arabem ale tym razem z Wielkiej Brytanii.
To że kupujący żądał zwrotu pieniądzy bez otwierania sporu,bez przedstawiania dowodów już nie miało znaczenia.
Nie chodzi mi o to żeby Ebay ingerował w transakcję,chodzi mi tylko o FAKTY i elementarną uczciwość kupujących.EBAY nie dba o to,być może ciężko pracownikowi administracji skojarzyć ze sobą kilka faktów i podjąc racjonalną decyzję.
11-02-2014 13:16
pogogloowalem trochę...
pod adresem wysyłki znajduje się firma,pracownikiem tej firmy jest obywatel Wielkiej Brytanii o Pakistańskim pochodzeniu.Znalazłem jego profil na facebooku
Brzytwa jest z Indii a klient jest z Pakistanu .... przypadek?
W 1947 w wyniku podziału Indii Brytyjskich powstały dwa niepodległe kraje: Pakistan – zamieszkany w większości przez muzułmanów i Indie – zamieszkane przez hinduistów. Następstwem podziału dawnego wicekrólestwa brytyjskiego był eksodus ok. 10 milionów muzułmanów wędrujących na północ do nowo powstałego państwa pakistańskiego i hindusów na południe w kierunku Indii. Ocenia się, że w wyniku zamieszek towarzyszących wędrówce zginęło ok. 200 tysięcy ludzi.
Przedmiotem konfliktu między nowymi państwami stał się podział nadgranicznej prowincji Pendżabu oraz kwestia statusu księstwa Kaszmiru.
Konflikty te przerodziły się w regularne wojny:
11-02-2014 21:26
Ewidentnie próbuje wyłudzić kase.
Do działu obsługi kompletnie nie dociera, że sprzedało się już setki takich samych przedmiotów i nigdy nie było żadnego ale (co widać po pozytywach) i że poprostu trafił się kupujący cfaniak i chce wyłudzić kase.
Dział obsługi powinny stanowić osoby, które handlowały przez dłuższy okres. Bo wtedy by zobaczyli z czym się spotyka na eBayu i jak należy takie sprawy traktować.
Jak możesz prześlij mi jego nazwe użytkownika na priva. Oczywiście jak będziesz dysponował czasem i chęcią. Zablokuje dziada bo i ja będę się musiał z nim męczyć.
13-02-2014 15:01
wygląda na to że kupujący kupił rzeczywiście plastikową brzytwę innego modelu tej samej firmy ale od INNEG sprzedawcy.Kupujący nie zaprzeczył temu,ominął temat.Angielski Ebay zignorował mój ticket i nie dostałem żadnej odpowiedzi,czekam na odpowiedź polskiego
14-02-2014 11:58
Jednak przekonanie, że komentarz jest nieprawdziwy, niezasłużony lub wystawiony w odwecie, nie jest kryterium kwalifikującym go do usunięcia,
podałem wam konkretną aukcję na której widać ukryty login kupującego,nie zająknęliście się ani słowem że to ON kupował plastikową brzytwę.Sam zainteresowany wyłudzeniem pieniędzy również nie zaprzeczył.
Ja nie mam przekonania że jest niezasłużony i wystawiony w odwecie,ja to wiem i Wy to również wiecie bo przedstawiłem dowody.Nie usuniecie negatywa "dla zasady" "nie bo nie" bo inaczej byłoby to przyznanie się do błędu.A WY nigdy nie popełniacie błędów.
16-02-2014 11:47
the item is not made entirely of metal as described in the advert. I believe it is therefore counterfeit and explains why it was a lot cheaper than shaving websites. I have since been to a shop to compare it with a genuine Parker shavette and the handle which is supposed to be stainless steel is made of plastic on the one I received. this counterfeit even has the cheek to have stainless steel engraved into the plastic handle."
założył mi sprób,boli go to że jestem bezkonkurencyjny na brytyjskim rynku.Nie przedstawiono żadnych dowodów które by pokazały że jakakolwiek część brzytwy jest wykonana z plastiku.Towar został wysłany na adres firmy z branży "zdrowie" Nie sądzę żeby to był przypadek.Podejrzewam że ten przedsiębiorca postanowił kupić sobie tanią próbkę i zacząć handlować.Jednak jak dostał cennik hurtowy to postanowił mnie oczernić publicznie bo nie dostał tak dobrej ceny
EBAY udaje że nic się nie stało i właściwie kupujący ma rację... bo kupujący zawsze ma rację
16-02-2014 12:27
na Ebay.co.uk brzytwy Parker model 31R u innych sprzedawców kosztują 110.99 114 GBP bo wystawiający y pomylili się o jeden przecinek.Cena tych brzytew jest kosmiczna bo one nie są tyle warte.Dostałem negatywa bo potrafiłem poprawnie wpisać cenę,według Ebay ocena kupującego nie może podlegać zmiane gdyż kupujący może być kretynem z natury