Negatyw i odpowiedź Ebay-skandaliczna i upokarzająca mnie jako przedsiębiorcę
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
11-02-2014 12:36
Hi there, I've just received the 'stainless steel' shavette
I am extremely unhappy with this product .
Firstly, it is not stainless - it's plastic
And secondly, you have advertised it as stainless steel when it is clearly not stainless steel therefore false advertising
I demand a full refund , otherwise I will be left with no option but to involve ebay
Will look forward to hearing your reply
dostałem negatywa,przedmiot jest ze stali nierdzewnej i moge to udowodnić jeśli by to interesowała Ebay,ale Ebay nie jest zainteresowany w zamian dostałem to
Rozumiem, że możesz nie zgadzać się z otrzymaną opinią. Wysłanie przedmiotu do Działu eBay nie rozwiązało by sytuacji, poniewaz nie był by to przedmiot który wysłałeś kupującemu.
uprzejma Pani z działu obsługi nie rozumie że NIE JEST możliwe aby dany konkretny model był wykonany z plastiku a 25000 innych przedmiotów tego samego modelu ze stali nierdzewnej.
Dodatkowo żadna ze znanych mi brzytew w tej i niższej cenie NIE JEST wykonana z plastiku w 100%
kupujący groził negatywem próbując wyłudzić pieniądze.Główny zarzut Ebay to że mu nie odpowiedziałem.
Nie odpowiedziałem dlatego żeby nie przyśpieszać negatywa,miałem podobny przypadek od kupującego z Kanady arabskiego pochodzenia.Nie wystawil negatywa więc uznałem żeby nie prowadzić dyskusji która i tak do niczeo nie doprowadzi gdyż przedmiot są zgodne z opisem.
Ten konkretny kupujący również jest Arabem ale tym razem z Wielkiej Brytanii.
To że kupujący żądał zwrotu pieniądzy bez otwierania sporu,bez przedstawiania dowodów już nie miało znaczenia.
Nie chodzi mi o to żeby Ebay ingerował w transakcję,chodzi mi tylko o FAKTY i elementarną uczciwość kupujących.EBAY nie dba o to,być może ciężko pracownikowi administracji skojarzyć ze sobą kilka faktów i podjąc racjonalną decyzję.