30-10-2012 10:48
Witam,
Chciałem (ponownie) wystawić aukcję z możliwością wysyłki na Cały świat, kiedy pojawił się poniższy komunikat:
"Nie możesz zatwierdzić aukcji z powodu następujących problemów W tej chwili nie możesz prowadzić sprzedaży za granicę.
Gdy zbudujesz pozytywną historię sprzedaży w serwisie krajowym, będziesz mógł sprzedawać za granicę."
Ktoś się z tym spotkał?.
Czy takie ograniczenie jest czasowe? - jeśli tak, kiedy mogę ponownie wystawić przedmioty.
Jeśli nie, ile pozytywnych opinii (stawiam, że o to chodzi) muszę zebrać w serwisie krajowym? (do tej pory mam tylko jedną z 85 🙂 )
Z góry dziękuję,
aesculus*
31-10-2012 15:19
Na dobrą sprawę konto oryginalnie stworzyłem będąc w Uk, tam też było zarejestrowane.
Szybko nabiłem punktów z kupno.
Po 2 latach (mniej wiecej) przerejestrowałem je na Polskę.
Chciałem tylko dowiedzieć się ile tych punktów w kraju jest potrzebnych, aby zezwolili mi sprzedawać (ponownie, bo moja dotychczasowa sprzedaż to 99% za granicę) globalnie.
Nie wiem, dlaczego nagle mi to wyskoczyło, skoro wcześniej sprzedawałem bez problemów.
31-10-2012 18:39
Kiedyś mawiali ,,czeski film" i tak tutaj jest brak moderatorów na odpowiedź czekasz czekasz itd itd. U mnie na ebay uk teraz pojawia się komunikat utwórz konto firma przy dużej sprzedaży. Tylko że nigdy tam nic nie sprzedałem bo nie mogę wystawić. To jest E kabaret. Konto firma zakładasz ponosisz opłaty wysyłasz do nich ( kolega dwa miesiące wysyłał za zwrotką a oni że nic nie otrzymali) podazą komunikat że w nazwie nie ma literki w bo to miesiąc na w. To jest E -porazka
31-10-2012 21:00
Napisz do nich przez " kontakt z nami". Powody mogą być bardzo różne np. moga zarządać faktur na zakup sprzedawanych przez Ciebie przedmiotów itd itp.
Nikt Ci tutaj na pewno nie odpowie co się dzieje.
01-11-2012 22:55
Nazbieraj troche pozytywow i problem powinien zniknac.
Podpowiem: sa aukcje do tego celu.
Nie wiem jak na innych Ebayach i w innych kategoriach ale to jest przyklad:
http://www.ebay.com/sch/Postage-/47149/i.html?_catref=1&_sop=15
Korzystaj dopoki ktos nie usunie tego postu.,
Podpowiedz dla watpiacych: kto sprzedaje biezacy 1 centowy znaczek za 10 centow...?.
07-01-2013 15:05
Witam, mam od kilku miesięcy podobny problem.
Sprzedawałem na ebay.de po kilka przedmiotów miesięcznie.
Niestety ze względu na długi okres czasu wysyłki dostałem sporo niskich ocen od kupujących, dostałem informację o tym, że Moja sprzedaż nie jest możliwa ponieważ moje konto nie spełnia standardów sprzedawcy. Co ciekawe nie mogę też sprzedawać w
PL, pisałem kilka razy do Obsługi i nie potrafią mi wyjaśnić jak mogę wpłynąć na przywrócenie możliwości sprzedaży.
Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć ?
Czy mając to zamknięte konto mogę założyć inne konto na firmę, którą posiadam ?