06-03-2015 20:57 — edytowano 06-03-2015 20:58
Więc do rzeczy kupujący otworzył spór że nie otrzymał przesyłki , w trackingu na USPS ( kupujący z USA ) widnieje że przesyłka doręczone 3 marca ,
- najlepsze jest to gdy próbuję odpowiedzieć na spór i wprowadzam numer przesyłki ( pierwsza kolumna ) , przewoznika ( druga kolumna ) i wiadomośc ( trzecia kolumna ) i prubuję dac dalej to wyskakuje komunikat ( nieprawidłowy numer śledzenia )
numer wpisuję prawidłowo , co zrobić w takiej sytuacji jak odpowiedzieć na spór .
06-03-2015 21:41
06-03-2015 22:23
Hej,
nie ma spacji przed lub po numerze? Chociaż nie powinno to sprawiać problemu.
Jak nie pomoże, to wyloguj się z konta, wyczyść dane przeglądarki (aktywne zalogowania, ciasteczka itd), spróbuj jeszcze raz.
Jak nie pomoże, spróbuj za jakiś czas, może to wina eBaya.
Tak się zastanawiam jak podajesz w nazwie kuriera www.usps.com to działa Ci to śledzenie?
Bo tam się wpisuje nazwę, czyli USPS.
Ja jak podaję linka do śledzenia w polu Comments, to podaję już od razu do śledzenia, czyli np.
https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction?tLabels=RR689116635PL
Powodzenia!
07-03-2015 11:33 — edytowano 07-03-2015 11:37
- spacji nie ma
- wylogowałem sie wyczyściłem ciasteczka i aktywne zalogowanie i dalej nic nadal nie mogę odpowiedzieć na spór , a może to specjalnie zablokowali dodawanie numerów.
Bo jest jeszcze opcja aby wysłać wiadomość do kupującego - napisałem że przesyłka doręczona podałem numer i link do śedzenia i normalnie wysłałem , a opcja z dodaniem numeru nie działa.
Normalnie jest to próba wyłudzenia pieniędzy , kupujący znał numer przesyłki bo dodaje numery zaraz po wysyłce .
Można w tej sprawie napisać do obsługi w Polsce .
07-03-2015 16:32
Mam identyczną jazde...
2 marca napisałem do klienta czy dostał paczkę i czy wszystko dobrze (sprawdziłem tracking i wiedziałem że dostął). .. nie odpisał na wiadomość tylko dzisiaj założył sprawę że nie otrzymał towaru:)
MYŚLAŁ ŻE NIE MAM TRACKINGU
Dzisiaj zgloszę to do serwisu
08-03-2015 01:38
paradne... miodzio,miałem podobny przypadake,najpierw z UK kupił poleconym ... tracking urywa się na Heatrow jak wszystkie polecone,późźniej dopłacił za global expres i zdziwienie że jest tracking działa a on otwiera spór
08-03-2015 08:49
Ale u mnie jest tak , przesyłka doręczona 3 marca a on otwiera spór 6 marca że nie otrzymał przesyłki .
Chce kupującemu wystawić komatarz ( oczywiści pozytywnie ) ale o treści
UWAGA OSZUST , ODEBRAŁ PRZESYŁKE PO CZYM CHCIAŁ ZWROT PIENIEDZY .
Według mnie jest to komentarz uzasadniony i prawdziwy .
08-03-2015 08:55
RESPIDER daj sobie spokój z takim komentarzem bo i tak nikt nie będzie go czytał a jak będzie facet chciał to zrobi odwet na kilka różnych sposobów... czasami trzeba zacisnąć zęby i zapomnieć. Zgłoś go do Ebay i tyle.
08-03-2015 22:46
Jak zgłosi taką opinię to i tak mu ją usuną, więc szkoda czasu, przerabiałem to. Masz prawo być tylko zadowolony z transakcji, wystawić pozytywny komentarz i z pozytywną treścią....
09-03-2015 17:00
Wczoraj wysłałem zgłoszenie i nadal cisza rozumiem że muszą odpowiedzieć w ciagu 48 godzin.