Kasa fiskalna i sprzedaż w Euro...
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
24-07-2011 10:44
Witajcie. Przymierzam się do prowadzenia sklepu na ebay.de. Niestety towar jaki będę sprzedawac obliguje mnie do kasy fiskalnej.
Wszystkie ceny będę mieć w Euro, którego kurs zmienia się codziennie więc nie będę mógł wbić w kasie jednej stłaje - polskiej ceny produktu.
Jak sobie z tym radzicie? Wbijacie nowa cenę (zależnie od kursu) przy każdej - poszczególnej sprzedaży???
Będe bardzo wdzięczny za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
24-07-2011 21:01
tu jest niestety mało sprzedawców firm, a z "pomagierów" mających firmę to jestem tylko ja
ale nie udzielę Ci odpowiedzi na to pytanie, gdyż nie wiem, ja jestem na ryczałcie, nie jestem vat-owcem oraz nie mam kasy fiskalnej (bo do sprzedaży tego towaru nie jest wymagana)
spróbuj się zapytać użytkownika, który sprzedaje tutaj i na alledrogo, może on pomoże jego nick to open-razor lub open_razor; na ebayu ma powyżej 5000 komentarzy
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
25-07-2011 01:07
shaver doceniam Twoja pomoc - jesteś dla mnie wzorem - od Ciebie zgapie to, że koszt wysyłki jest wliczony w cenę - mniej zabawy z papierami...
zawsze sądzilem, że sprzedaż wysylkowa z teryrtorium kraju podlega vat, a jednak Ty nie jestes vatowcem - musze o tym pogadac z księgową
--
cale szczescie ze moje konto zalozone na ebay.com pozwala na otworzenie sklepu na ebay.de
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
11-08-2011 19:59
Moja rada- zakup sobie Subiekta GT. Jesli jesteś VATowcem (ja jestem) Subiekt jest w tym najlepszy bo przy włączony aktualizacjach (niestety i tu abonament jest płatny;/ ściąga Ci aktualny kurs Euro i innych walut. Ja Subiekta zakupiłem za 400 zł, abonament na aktualizacje miałem na 3 miesiące. Z tego co pamiętam można subiekt przetestować przez chyba 60 dni za darmo więc go sobie pobirz. Posiadasz kasę czy drukarkę fiskalną? Osobiie polecam drukarkę bo na komputerze można łatwo wszytsko ustawić.