anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak otrzymać towar po zwóceniu pieniedzy ?

despero12
Użytkownik

Witam

Sprzedałem monetę gościowi z Niemiec. Po otrzymaniu wpłaty szybko ją wysłałem. Dostał ją po 3 dniach i stwierdził że jest fałszywa. Otworzył spór wobec mnie i chce zwrotu pieniędzy. Dodam że PayPal zablokował mi ową kwotę. Co mam w tym przypadku zrobić .? Chce otrzymać monetę z powrotem, a nie żeby wrócić mu pieniądze a on zachowa towar.

Dodam również że  roztrzygajac spór przenosi mnie na niemiecki ebay.

Bardzo proszę o pomoc

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Odp.: Jak otrzymać towar po zwóceniu pieniedzy ?

Rozumiem, ze nie masz jakiegos dowodu autentycznosci tej monety? Co wg kupujacego swiadczy, ze jest falszywa?

Zobacz, jak proces wyglada ze strony kupujacego

http://pages.ebay.pl/help/buy/item-not-received.html

Trudno jest wywalczyc zwrot przedmiotu, ale sprobuj napisac (po angielsku / niemiecku), zeby najpierw odeslal przedmiot z powrotem (z tym ze problemem moze byc, kto zaplaci za wysylke zwrotna) i podkresl ze kase na paypal i tak masz zablokowana wiec jej nie wyciagniesz...

ew. zaproponuj anulowanie transakcji, choc i tak nie zapewni ci to zwrotu przedmiotu, ale moze odzyskasz pobrane prowizje...

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Odp.: Jak otrzymać towar po zwóceniu pieniedzy ?

despero12
Użytkownik

Szczerze to cały czas myślałem że moneta jest autentyczna aczkolwiek 100% pewności nie mam. Kupujący był jednomyślny.

Już te pieniądze mu chce zwrócić.Nawet zapłace za przesyłkę. Problem w tym żeby mnie nie oszukał.

Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź